20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Beyşehirde kuzugöbeği tutkunları sahaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyşehirde kuzugöbeği tutkunları sahaya çıktı
Abone ol
Beyşehir Ilçesinde Bahar Mevsiminin Gelmesiyle Birlikte Doğada Kendiliğinden Yetişen Kuzugöbeği Mantarı Için Hasat Sezonu Başladı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarı için hasat sezonu başladı.

Yağışların ardından ortaya çıkan ve doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mantar, özellikle hafta sonları şehirden kırsala büyük bir hareketlilik oluşturuyor. Kuzugöbeği mantarının yoğun olarak toplandığı Çetmi Mahallesi’nde yaşayan İsmail Duman, sezonun mart ayı sonunda başladığını ve genellikle 15 Mayıs’a kadar sürdüğünü belirtti. Duman, mantarın özellikle Toros Dağları eteklerinde ve göknar ağaçlarının bulunduğu alanlarda yetiştiğini, yağışlarla birlikte verimin artmasının beklendiğini söyledi. Kuzugöbeği mantarının son yıllarda Türkiye’de de yaygın şekilde tüketilmeye başlandığını vurgulayan Duman, geçmişte daha çok Avrupa ülkelerine ihraç edilen ürünün artık iç piyasada da rağbet gördüğünü belirtti. Fiyatların geçen yıla göre benzer seviyelerde olduğunu ancak seralarda üretimin başlamasıyla birlikte alım fiyatlarının düştüğünü ifade eden Duman, köylülerin mantarı iç piyasada bin ile bin 500 TL arasında satabildiğini söyledi. Doğada zor şartlarda toplanan kuzugöbeği mantarının emek isteyen bir ürün olduğuna dikkat çeken Duman, mantar toplamak için sabahın erken saatlerinde dağlara çıkılması gerektiğini dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aydının cuma durağı Muradiye Mahallesi oldu Önceki Haber

Başkan Aydının cuma durağı Muradiye Maha...

Antalya’da Denizler İçin Büyük Proje Sonraki Haber

Antalya’da Denizler İçin Büyük Proje

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar