29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Başkan Soykan: “Akbalık güreşleri bizim için tarihi bir öneme sahip”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Soykan: “Akbalık güreşleri bizim için tarihi bir öneme sahip”
Abone ol
AKYAZI BELEDİYESİ TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞAN BELEDİYE BAŞKANI BİLAL SOYKAN, “AKBALIK GÜREŞLERİ BİZİM İÇİN TARİHİ BİR ÖNEME SAHİP. KÜLTÜREL KODLARIMIZIN VE GELENEĞİMİZİN SPORLA VARLIĞINI DEVAM ETTİRMESİ ÇOK ÖNEMLİ. GELENEĞİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ ATA SPORUMUZLA GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ” DEDİ.

Akyazı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akbalık güreşleri bizim için tarihi bir öneme sahip. Kültürel kodlarımızın ve geleneğimizin sporla varlığını devam ettirmesi çok önemli. Geleneğimizi, kültürümüzü ata sporumuzla gelecek nesillere aktaracağız” dedi.


Akyazı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Bilal Soykan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 2 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesinde belediyenin bir aylık faaliyetlerini içeren video gösterimi gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili detayları meclis üyeleri ile paylaşan Soykan, ilçede etkili olan yağışların ardından vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için belediye ekipleri tarafından yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti. Soykan, Beldibi mahallesindeki köprünün kısa süreli trafiğe kapandığını yetkili kurumla iş birliği yapılarak tekrardan ulaşıma açıldığını aktardı.



“Akbalık güreşleri bizim için tarihi bir öneme sahip”


Tarihi Akbalık Yağlı Güreşleri’nin 3 yıl aradan sonra tekrar yapılacağını ifade eden Soykan, “Güreş sahasında hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Akbalık güreşleri bizim için tarihi bir öneme sahip. Kültürel kodlarımızın ve geleneğimizin sporla varlığını devam ettirmesi çok önemli. Geleneğimizi, kültürümüzü ata sporumuzla gelecek nesillere aktaracağız. Güreşlerin tarihi bir kültür-spor faaliyeti olmasının yanında halkımızın yaşadığı topraklarla ve geçmişi ile güçlü bağlar kurmasına köprü görevi var. 600 pehlivanın katılacağı organizasyonumuza tüm değerli meclis üyelerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu tarihi organizasyonun tanıtımı için dün yerel ve ulusal medya temsilcilerinin katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirdik. İnşallah ülkemizin dört bir yanından güreş severlerin katılacağı güzel bir organizasyon olacak” dedi.



“İlçe Terminali Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor”


Fatih Mahallesi’nde inşaatı devam eden Terminal-Orta Garaj Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “İlçemizin ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirdiğimiz projelerden bir tanesi olan İlçe Terminali Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 3 bin 500 metrekare alanda başlatmış olduğumuz projeyi kısa süre içerisinde tamamlayarak açılışını gerçekleştireceğiz” derken Akbalık Güreş Ağası Mehmet Öztürk, “16 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 57. Tarihi Akbalık Yağlı Güreşleri’ne meclis üyelerimizi ve tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta balık tutarken baraja düşen kişi boğulduÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta balık tutarken baraja d...

İncirliovada uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

İncirliovada uyuşturucu operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar