160x600
15 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Başkan Palancıoğlu: Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümün ilk adımını attık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Palancıoğlu: Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümün ilk adımını attık
Abone ol
Melikgazi Belediyesi, Ilçede Hayata Geçirdiği Kapsamlı Kentsel Dönüşüm çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi’ni De Ekledi.

Melikgazi Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi’ni de ekledi.

Aydınlıkevler Mahallesi’nde 2 blok 78 daireden oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Melikgazi Belediyesi, depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlar için zemin güçlendirme çalışmaları ile ilk adımı attı.

Zemin iyileştirme yöntemi ile sağlam konutlar kazandırılıyor

Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerine müjdeyi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aydınlıkevler Mahallemizde eskiyen yapılar çok fazla. Dolayısıyla Aydınlıkevler Muhtarımızın, vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili talebini dile getirmesi kapsamında Melikgazi Belediyesi olarak burada kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Aslında burada özel müteahhitler tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor; ancak vatandaşlarımız belediye ile biraz daha hızlı yol almak ya da anlaşamayanlar varsa anlaşmalarını yapması, aracı olması için belediyemizden böyle bir destek talep ediyorlardı. İlk ihaleyi yaptık ve müteahhit firmamız şimdi jet grout; yani zeminin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve sıvılaşmayı önlemek adına burada çalışma yapıyor. Zemin iyileştirme yöntemi, suyun zemine çok yakın olmasından dolayı bina yapıldıktan sonra kaymasını önlemek için yapılan bir sistem. Dolayısıyla burada bu yöntemi de uygulayarak vatandaşlarımızın huzur, konfor ve güven içerisinde oturmasını sağlayacağız. Hak sahiplerine Cenab-ı Allah hayırla, sağlıkla oturmayı nasip etsin, hayırlı olsun diyorum. Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümle ilgili 4-5 blok toplandığında, vatandaşlarımız anlaşıp Melikgazi Belediyemize geldiklerinde burada kentsel dönüşümle ilgili yeni projeleri başlatabileceğimizi duyurmak istiyorum. Yapacağımız çalışmalarımız Melikgazi’mize hayırlı olsun."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BIST 100 Güne Yatay BaşladıÖnceki Haber

BIST 100 Güne Yatay Başladı

‘Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor bu kez 7/24 KütüphanedeSonraki Haber

‘Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor bu k...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar