
Osmaniye’de hayvan barınağı ve mezarlığında çekilen görüntülerle ilgili Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet açıklama yaparak detayları paylaştı.
Osmaniye’de çekilen ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran görüntülerde, aralarında yavru köpeklerin de bulunduğu birçok hayvanın cansız bedenleri görüldü.
Görüntüler, hayvanseverler ve vatandaşlar arasında infial yaratırken, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet olayla ilgili resmi açıklamada bulundu.
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde ellerinde sopalar bulunan bir grup aktivistin, hayvan barınağının tel örgülerini aşarak mezarlık alanına girdiklerini öne sürdü.
Çenet, aktivistlerin, tedavi altındaki köpekleri ve cansız hayvan bedenlerini yan yana dizerek provokasyon amaçlı bir girişimde bulunduğunu iddia etti.
Başkan Çenet açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün elleri sopalı bir grup aktivist maalesef sabah saatlerinde Hayvan Barınağımızın tel örgülerinden atlayarak Hayvan Mezarlığında cansız hayvanları ve tedavi altındaki köpekleri yan yana dizmişler, ellerindeki sopalarla genç hanım teknikerleri darp etmişler, dövmüşler, toplumda hassas bir konuda infial yaratmayı denemişlerdir."
Osmaniye Belediyesi olarak tüm çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürüttüklerini vurgulayan Çenet, saldırıya uğradığını belirttiği belediye çalışanlarının büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
Olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını açıklayan Çenet, şiddeti hak arama yöntemi olarak kullananları kınadıklarını ifade etti.

Bir mhp seçmeni olarak zerre inanmıyorum belediye başkanına. Bizi artık aptal yerine koymayın