17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.789
EURO35.0937
ALTIN2455.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

BARÜde Türk şiirinin dünü ve bugünü konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BARÜde Türk şiirinin dünü ve bugünü konuşuldu
Abone ol
Bartın üniversitesinde (barü) Gerçekleştirilen Etkinlikte Geçmişten Günümüze Türk şiirinin Yaşadığı Değişim Süreci Farklı Boyutlarıyla Anlatıldı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen etkinlikte geçmişten günümüze Türk şiirinin yaşadığı değişim süreci farklı boyutlarıyla anlatıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri ‘BARÜFEST’ kapsamında “Türk Şiiri ve Günümüz” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Öner yaptı. Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baki Asiltürk’ün konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide, Türk şiirinin tarihi gelişimi ele alınarak günümüzdeki durumu değerlendirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Öner, Türk şiirinin yaşadığı değişim sürecinin farklı perspektiflerden ele alınacağını vurgulayarak edebiyat tarihi açısından yol gösterici ve ufuk açıcı bilgiler edineceklerini belirtti.

Prof. Dr. Asiltürk, gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek çeşitli alanlardaki çalışmalarından, şiir yazarken ilham aldığı kaynaklardan ve eserlerinden bahsetti.

Türk şiirinin değişimini etkileyen pek çok unsurun da olduğunu ifade eden Asiltürk, “Edebiyat tarihinde yaşanan dönemler ve sanat akımları şiirin de farklı şekillerde değerlendirilmesine yol açar. Görsel bir imaj olan şiir, dönemin değişen dinamiklerine göre yeniden şekillenir. Bu yüzden yazar ve şairlerin içinde yaşadıkları dönemi hatta geleceği okuyabilecek bir düşünce yapısına sahip olması, ciddi bir adanmışlık ile eserlerini oluşturması gerekir” diye konuştu.

Akademisyenler, öğrenciler ve edebiyatseverler tarafından ilgiyle takip edilen etkinlik, Asiltürk’ün “Sevgilim, Çocukluğum” adlı şiirini okuması ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladıÖnceki Haber

3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile arana...

Osmaniye’de Coşkulu 5x5 Futbol Turnuvası Sona ErdiSonraki Haber

Osmaniye’de Coşkulu 5x5 Futbol Turnuvası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar