160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bakan Şimşek: Enflasyon yüzde 35,4 ile 2021 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviyesine indi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek: Enflasyon yüzde 35,4 ile 2021 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviyesine indi
Abone ol
Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, "enflasyon Yüzde 35,4 Ile 2021 Yılı Kasım Ayından Sonraki En Düşük Seviyesine Indi" Dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon yüzde 35,4 ile 2021 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviyesine indi" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Şimşek, uyguladıkları programla dezenflasyonla birlikte öngörülebilirliğin artacağını, finansman imkanları ve yatırım ortamının ise iyileşeceğini vurguladı. Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son 12 ayda 40 puan gerileyen yıllık enflasyon yüzde 35,4 ile 2021 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviyesine indi. Mal enflasyonu son üç buçuk yılın en düşüğü olan yüzde 28,7 gerçekleşti. Enflasyondaki istikrarlı düşüş ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle hizmet enflasyonu da geçen yıla göre 45 puan azalarak yüzde 51,2’ye geriledi. Bu oran, 2022 yılı Haziran ayından sonra görülen en düşük seviyedir. Kararlılıkla uyguladığımız politikalarımız sonucu devam eden dezenflasyonla birlikte öngörülebilirlik, finansman imkânları ve yatırım ortamı iyileşecek, üretkenlik artacak, sürdürülebilir yüksek büyümeyle refah artışı sağlanacaktır."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan şahıs, çaldığı traktörle tarlada yakalandı Önceki Haber

Aranan şahıs, çaldığı traktörle tarlada...

Sürücülde için L tipi levhalar monte ediliyor Sonraki Haber

Sürücülde için L tipi levhalar monte edi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar