160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Kurum: “Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum: “Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz”
Abone ol
MALATYA’DA İŞ YERLERİ HASAR GÖREN ESNAFIN EKONOMİK HAYATA YENİDEN DAHİL OLMASI İÇİN 26 BİN METREKARELİK ALANDA HER BİRİ 25 METREKARE OLAN 338 GEÇİCİ İŞ YERLERİNİN YAPIMINA BAŞLANDI.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizin normale dönmesi, şehrin canlanması için ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak, esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz” dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Emlak Konut eliyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da iş yerleri hasar gören esnafın ekonomik hayata yeniden dahil olması için 26 bin metrekarelik alanda her biri 25 metrekare olan 338 geçici iş yerlerinin yapımına başladı.


Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremlerden etkilenen 11 ilde ticari hayatın devamlılığının önemine vurgu yapan Bakan Kurum, 338 geçici iş yerlerinin inşa aşamalarından görüntüler paylaşarak, "11 ilimizin normale dönmesi için şehrin yaşaması, ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Malatya’da yapımına başlanan geçici iş yerleri hakkında bilgi veren Proje Müdürü Barbaros Kosuf ise, "Yaklaşık 26 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Burada tamamen çarşı havasında 338 tane dükkan imal edeceğiz. Proje kapsamında öncelikle temellerimizi döküyoruz. Çelik yapıları yaptıktan sonra alt ve üstte çelik saclarla çatıların ve cephelerin montajını yapıyoruz. Pis su, yağmur suyu, elektrik, telekom gibi bütün altyapıyı hazırlayacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEÜnün sürdürülebilir projesine KALDERden ödülÖnceki Haber

DEÜnün sürdürülebilir projesine KALDERde...

Su borusu patladı, ortalık savaş alanına döndüSonraki Haber

Su borusu patladı, ortalık savaş alanına...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar