160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Kasapoğlu: Türkiye, 2022 yılında 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kasapoğlu: Türkiye, 2022 yılında 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandı
Abone ol
GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU, TÜRK SPORCULARIN ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA BU YIL 51 BRANŞTA 6 BİN 127 MADALYA KAZANDIĞINI AÇIKLADI.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda bu yıl 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını açıkladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde spor müdürleriyle yıl sonu değerlendirme toplantısında buluştu. Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, eskiden temsilci gönderilmeyen branşlarda Türkiye’nin artık zirvede yer aldığını ifade ederek, "Türkiye 51 branşta madalya kazandı. Daha önce bu bir elin parmaklarını geçmiyordu" şeklinde konuştu.


Türkiye’nin uluslararası organizasyonlarda son 4 yılda 20 binden fazla madalya kazandığının altını çizen Kasapoğlu, Türk sporcuların 2022 yılında 6 bin 127 uluslararası madalya kazandığını duyurdu.



"10 bin pota hedefini gerçekleştirdik"


’10 bin pota hedefini gerçekleştirdik’ diyen Bakan Kasapoğlu, basketbolda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirerek, önümüzdeki yıllarda sokak basketbolunun olumlu etkisinin görüleceğini aktardı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, engelli bireylerin spora erişimini güçlendirecek adımlar atıldığını da belirtti. Engelli branşlardaki başarıya değinen Bakan Kasapoğlu, "Hiçbir başarı tesadüf değildir” diyerek, engelli branşlarına yapılan yatırımların önemini vurguladı.



"2022 yılında 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik"


Her yıl 1 milyon 300 bin gencin genel tarama sonrası spora yatkınlığının ölçülmesi ve sonrasında bu taramaları başarıyla geçen gençlerin branşlara yönlendirildiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, 8 bin sporcunun olacağı bir sporcu havuzu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin sporda birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2021 yılında 170, 2022 yılında ise 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik” değerlendirmesini yaptı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Akif Ersoy 86. ölüm yıl dönümünde unutulmadıÖnceki Haber

Mehmet Akif Ersoy 86. ölüm yıl dönümünde...

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, pazarcı esnafı ile buluştuSonraki Haber

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, pazarcı e...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar