
6 Şubat depremlerinin ardından şehirde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bölgedeki projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
6 Şubat depremlerinin ardından şehirde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bölgedeki projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Cumhur İttifakı il başkanları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile protokol üyeleriyle bir araya gelen Bakan Bak, şehrin yeniden inşası ve spor alanındaki projeler üzerinde durdu.
Bakan Bak, ilk olarak Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret ederek, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremler sonrası il genelinde hasar alan tesislerin yeniden inşası ve devam eden projeleri değerlendirdi.
Bakan Bak ve beraberindeki heyet, toplantının ardından şehirde spor tesisi yapılacak alanlar ve yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde yurtlarda incelemelerde bulundu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Bak, Başkan Öntürk’ten belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Hatayspor’un seyircisiyle buluşmasının şehrin sosyal yapısı açısından büyük önem taşıdığını belirten Bakan Bak, “Öncelikle Hatayspor’un önümüzdeki sezonda burada oynamasını arzu ediyoruz.
Projesi hazırlanan stadımızı, ihalesini yaparak önümüzdeki sezona yetiştirmek ve Hatayspor’un tekrar seyircisiyle buluşmasını sağlamak istiyoruz,” dedi.
Depremlerde ağır hasar alan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski binasının yerine bir spor kompleksi yapılacağını müjdeleyen Bakan Bak, inşaatı devam eden iki öğrenci yurdu projesiyle birlikte Hatay’a iki yeni yurt kazandırmak için planlamaların yapıldığını da duyurdu.
Yurtlardan birinin Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde, diğerinin ise İskenderun’da yapılacağını belirten Bak, gerekli talimatların verildiğini ifade etti.
Hatay’ın merkezinde bir spor vadisi oluşturulması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Bak, bu vadinin çok amaçlı spor salonları, yüzme havuzları, amatör futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahalarını içereceğini duyurdu. “Şehrin gençlerine spor yapma imkânı sunacak bu vadi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor,” dedi.
Bakan Bak, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 75 semt sahasının yapımına ve HBB Spor Kompleksi’nin tamir ve onarımına da destek verileceğini sözlerine ekledi.
Vali Masatlı, Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde yürütülen iyileştirme operasyonuna dikkat çekerek, “Şehrin her yönüyle imar, ihya ve inşasını sürdürüyoruz.
Bakanlıkların Hatay’daki önemli yatırımları ve katkıları var, bugün de bu katkılardan birine daha tanık olduk,” ifadelerini kullandı.
Hatay’daki önemli yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, “Hatay’da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi ile ilgili eğitimlerin yeniden başlatılması için ciddi adımlar atılacak,” dedi.
Öntürk, Bakan Bak’ın yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve spor alanlarıyla ilgili verdiği müjdelerin şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Yorum Yazın