160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Atatürkün Tarsusa gelişinin 100. yılı coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürkün Tarsusa gelişinin 100. yılı coşkuyla kutlandı
Abone ol
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN 17 MART 1923 TARİHİNDE TARSUS'A GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİN 100. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923 tarihinde Tarsus’a gerçekleştirdiği ziyaretin 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.


Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 100’üncü yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Tarsus Tren Garında Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan program, Cumhuriyet Meydanına Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş korteji ile devam etti. Meydanda Atatürk Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Ardından kentin çeşitli okullarından katılım sağlayan öğrenciler şiirler okudu.


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 100 yıl önce bugün, Fransız işgal kuvvetlerine büyük bir direnişle karşı koyan Çukurova bölgesine gelerek Tarsus’umuzu ziyaret etti. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 100. yılı kutlu olsun. Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adanada 106 kök kenevir bitkisi ele geçirildi Önceki Haber

Adanada 106 kök kenevir bitkisi ele geçi...

Denizde çıkan hortum karaya ulaşmadan kayboldu Sonraki Haber

Denizde çıkan hortum karaya ulaşmadan ka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar