160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aşık Mahzuni Bucada türkülerle anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşık Mahzuni Bucada türkülerle anıldı
Abone ol
HALK KONSERİNDE SAHNE ALAN VE SON DÖNEMİN EN SEVİLEN TÜRKÜ YORUMCULARINDAN BİRİ OLAN SEYFİ YERLİKAYA, BUCALILARA DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI.

Ülkemizin son büyük ozanlarından Aşık Mahzuni Şerif, aramızdan ayrılışının 20’inci yılında Buca’da anıldı.


Buca Belediyesinin Işılay Saygın Meydanı’nda düzenlenen konserde sahne alan Sanatçı Seyfi Yerlikaya, en sevilen Mahzuni türkülerini vatandaşlarla beraber söyledi. Konser öncesinde ise köy okullarına kütüphane kurulması için kitap bağış kampanyası gerçekleştirildi.


Almanya’nın Köln kentinde 17 Mayıs 2002’de yaşamını yitiren büyük halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Buca’da türkülerla anıldı. Halk müziğine eşsiz katkılar sunan, sazıyla ve sözüyle halkın derdinin türcümanı olan Aşık Mahzuni Şerif’i vefatının 20’inci yılında unutmayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, eski adıyla Kasaplar Meydanı olarak bilinen Işılay Saygın Meydanı’nda binlerce Bucalıyı Aşık Mahzuni Şerif’in türküleriyle buluşturdu.


Halk konserinde sahne alan ve son dönemin en sevilen türkü yorumcularından biri olan Seyfi Yerlikaya, Bucalılara duygu dolu anlar yaşatırken, konser öncesinde köy okullarına kütüphane kurulması için kitap bağış standı kuruldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Biskot Bisküvi fabrikasına SGK il müdürlüğünden teşekkür belgesiÖnceki Haber

Biskot Bisküvi fabrikasına SGK il müdürl...

Altay - Kasımpaşa maçının biletleri satıştaSonraki Haber

Altay - Kasımpaşa maçının biletleri satı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar