18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4985
EURO34.8355
ALTIN2488.5

Artvinin köylerinde kış hazırlıkları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artvinin köylerinde kış hazırlıkları başladı
Abone ol
ARTVİN’İN ‘SAKİN ŞEHİR’ ÜNVANLI ŞAVŞAT İLÇESİNDE, SON BAHARIN GELMESİYLE KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI. FASULYELER TOPLANDI, MISIRLAR KURUTULDU, KIRILAN ODUNLAR İSE İSTİFLENEREK EVLERİN ALTINDA YERLEŞTİRİLDİ. BU GÖRÜNTÜLER İSE KARTPOSTALLIK MANZARALARI ORTAYA KOYDU.

Artvin’in ‘Sakin Şehir’ ünvanlı Şavşat ilçesinde sonbaharın gelmesiyle kış hazırlıkları başladı. Fasulyeler toplandı, mısırlar kurutuldu, kırılan odunlar ise istiflenerek evlerin altında yerleştirildi. Bu görüntüler ise kartpostallık manzaraları ortaya koydu.


Artvin Şavşat ilçesine bağlı Mısırlı köyünde, geleneksel köy hayatı devam ediyor. Doğası, ahşap mimarisi, kültürü ve doğal yaşamıyla ünlü köy, sonbahar gelmesiyle kış hazırlıkları başladı.


İlçe merkezine 42 km uzaklıkta bulunan Mısırlı köyü sakinleri kışlık yiyecekleri olan fasulye, patates, mısır ve meyve hasatları yaparken kurutmak için ahşap evlerinin balkonlarında sermeye başladı.


Kış mevsiminin ağır geçtiği bin 453 rakımlı Mısırlı köyünde, bölge halkı yiyecek hazırlıklarının yanı sıra yakacak hazırlıklarını da ihmal etmiyor. Evlerin balkonlularına astıkları mısırlar, çatı katlarına serdikleri fasulyeler ve evlerin altlarına sıra sıra dizdikleri odunlar adeta kartpostallık görüntüleri ortaya koyuyor. Yurt dışına ve büyük şehirlere göç veren köy yazın nüfusu yoğun olsa da kışın, 100 kişiye kadar düşüyor.


Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köy sakinleri, şehirde yaşayan çocuklarına da kışlık yiyecek göndermeyi de ihmal etmiyor.


Köy sakinlerinde 71 yaşındaki Meryem Özcan kışa hazırlık yaptıklarını belirterek “Fasulye ekiyoruz, patates ekiyoruz, mısır ekiyoruz şimdi ise toplama zamanı. Hayvanlarımız var onlara kışlık ot hazırlığı yapıyoruz günümüz böyle geçiyor köyde. Fasülye, mısırı ayıklayıp evlerde kurutacağız. Daha sonra çocukların yemesi için göndereceğim” derken, 76 yaşındaki Tuncer Özcan ise “Kış ağır geçer bu köyde, onun için odun hazırlığı yapılır. Hayanlar için ot toplanır, 5 çocuğum var, her yıl buradan onlara köy ürünleri gönderiyorum” ifadelerini kullandı.


Bursa’da yaşayan ve kışlık hazırlığı için köyüne gelen Havva Özcan ise “Yazın köy işleri yoğun olur. Bu sebepten dolayı kayınpederim ve kayınvalideme yardıma geliyorum. Şuan mısır zamanı, mısırlar toplandı. Kurutuluyor, una dönmesi için değirmende işlem görecek. Bu şekilde kışlık hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beykent Üniversitesi akademik yılı başladıÖnceki Haber

Beykent Üniversitesi akademik yılı başla...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattına vatandaşlardan tam notSonraki Haber

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar