160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ardahanda 9. Rahvan At Yarışları yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahanda 9. Rahvan At Yarışları yapıldı
Abone ol
Ardahan’da 9. Rahvan At Yarışları Yapıldı. (olgun Yıldız/ardahan-iha)

Ardahan’da, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nca "9. Rahvan At Yarışları ve 7. Doğu Anadolu Şampiyonası" düzenlendi.

Rahvan at kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Ardahan-Artvin yolu üzerindeki Rahvan At Yarış Sahası’nda düzenlenen organizasyona 21 ilden 100’e yakın sporcu katıldı.

Yarışları Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu yetkilileri ve çok sayıda yarışsever izledi.

Yüzlerce seyircinin heyecanla izlediği yarışlarda sporcular, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonada üçlü tay kategorisinde ipi göğüsleyen isim Veysi Baysal olurken, dörtlü tayda Velit Akyol ve başaltı kategorisinde Alparslan Şanlıtürk birinci oldu.

Küçük orta kategorisinde Şahin Haki, büyük orta kategorisinde ise Alpaslan Şanlıtürk birinciliğe ulaştı.

Dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verilirken, yağmurlu hava ve fırtına nedeniyle Vali Hayrettin Çiçek’in ödül verdiği sırada çadır rüzgarın etkisiyle ters döndü.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Valisi Davut Gül: ”Yangının piknik yapan vatandaşlarımızdan dolayı çıktığını düşünmüyoruz” Önceki Haber

İstanbul Valisi Davut Gül: ”Yangının pik...

32 yıllık eğitimci son yolculuğuna dualarla uğurlandı Sonraki Haber

32 yıllık eğitimci son yolculuğuna duala...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar