160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aralık yağmurları Menderesin debisini artırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aralık yağmurları Menderesin debisini artırdı
Abone ol
Aydın’da Tarım Arazilerinin En Büyük Su Kaynağı Olan Ve Kuraklık Sebebiyle Kurumaya Yüz Tutan Büyük Menderes Nehri’nin Debisi Aralık Yağışları Ile Birlikte Yükselirken Yeniden Bereket Taşımaya Başladı.

Aydın’da tarım arazilerinin en büyük su kaynağı olan ve kurumaya yüz tutan Büyük Menderes Nehri’nin debisi Aralık yağışları ile birlikte yükselirken yeniden bereket taşımaya başladı.

Aydın tarımının can damarlarından olan Büyük Menderes Nehri, uzun süre yağışların olmaması sebebiyle kurumaya yüz tutarken, Aralık yağışları üreticilerin yüzünü güldürdü. Aydın genelinde etkisini gösteren yağışlar, nehirdeki su miktarını artırırken, Menderes Nehri’nin debisi de yükseldi. Adeta eski günlerine dönen Menderes Nehri, yeniden bereket taşımaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda ve yaz aylarında kuraklık ile beraber adacıkların oluştuğu Menderes’in Nehri’nin eski günlerdeki gibi aktığını gören vatandaşlar ve çiftçiler ise mutlu olduklarını belirtti.

Uzun yıllar yağış ortalaması 661,7 kilogram olan Aydın’da, Aralık ayında ortalama 122,6 kilogram yağış düşerken Aralık ayı ile birlikte yağışların da gelmesi üreticileri sevindirdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanlar açıkladı: Serviks kanserinin en önemli nedeni, HPV virüsü enfeksiyonuÖnceki Haber

Uzmanlar açıkladı: Serviks kanserinin en...

Kartalda ‘Enerji Verimliliği Haftası etkinliği düzenlendiSonraki Haber

Kartalda ‘Enerji Verimliliği Haftası etk...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar