160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Amasya şeriye sicillerinin çevirisi için imzalar atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amasya şeriye sicillerinin çevirisi için imzalar atıldı
Abone ol
1624-1880 Yılları Arasını Kapsayan şeriye Sicilleri şehrin Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Tarihine ışık Tutan Belgelerden Oluşuyor. Proje Kapsamında Amasya üniversitesi’nin Desteğiyle şeriye Sicillerinin Tamamının Günümüz Türkçesine çevrilmesi Hedefleniyor.

Amasya şeriye sicillerinin çevirisi ve kültürel mirasın turizme kazandırılması projesinin hayata geçirilmesi için Amasya İl Özel idaresi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında protokol imzalandı.

1624-1880 yılları arasını kapsayan şeriye sicilleri şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik tarihine ışık tutan belgelerden oluşuyor. Proje kapsamında Amasya Üniversitesi’nin desteğiyle şeriye sicillerinin tamamının günümüz Türkçesine çevrilmesi hedefleniyor.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile birlikte protokole imza atan Amasya İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, “Amasya İl Özel İdaresi, proje ekibine personel desteği sağlayarak şeriye sicillerinin çevrilmesi, verilerin analiz edilmesi ve turizm projelerinin geliştirilmesi gibi kilit süreçlerde aktif rol oynayacaktır” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atatürk üniversitesinin 11. Rektörü Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu, düzenlenen sempozyumla anıldıÖnceki Haber

Atatürk üniversitesinin 11. Rektörü Prof...

Arpaçayda yapılacak olan Kütük Ev 30 Milyona mal olacakSonraki Haber

Arpaçayda yapılacak olan Kütük Ev 30 Mil...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar