160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aliağalı koyun yetiştiricilerine yüzde 75 hibeli koç dağıtımı başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aliağalı koyun yetiştiricilerine yüzde 75 hibeli koç dağıtımı başlıyor
Abone ol
Izmir Tarım Ve Orman Il Müdürlüğü Ile Aliağa Belediyesi Iş Birliğinde Aliağalı Koyun Yetiştiricilerine Yüzde 75 Hibeli Koç Dağıtımı Yapılacak.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağalı koyun yetiştiricilerine yüzde 75 hibeli koç dağıtımı yapılacak. Hibeden yararlanmak isteyen üreticiler, 10-20 Ocak tarihleri arasında Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat edebilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle bölgede hayvancılığın kalkındırılması, koyun yetiştiricilerine ekonomik destek sağlanması ve verimliliğin artırılarak koyun ırkının iyileştirilmesi amacıyla İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağa’nın Çoraklar Mahallesi’nde projelendirilen Damızlık Koyun Üretim Merkezi koç dağıtımlarına başlıyor. Yapılan program kapsamında Pedigrili Safkan Karacabey Merinosu ve Kıvırcık ırkı koç, Aliağalı koyun üreticilerinin sürülerindeki hayvanların iyileştirilmesi amacıyla yüzde 75 hibeli olarak üreticilere dağıtılacak.

Başvurular 10 Ocak’ta başlıyor

Başvuru için üreticilerden; Aliağa’da küçükbaş hayvancılık işletmesi bulunması ve Tarım ve Orman Bakanlığı TÜRKVET sistemine kayıtlı en az 30 küçükbaş hayvana sahip olması şartları aranıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Battalgazide çarşılar koruma altındaÖnceki Haber

Battalgazide çarşılar koruma altında

Osmaniye’de “Mekke’nin Fethi ve Günümüze Mesajları” Söyleşisi DüzenlendiSonraki Haber

Osmaniye’de “Mekke’nin Fethi ve Günümüze...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar