160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aksarayda kentsel dönüşümde 15 bin metrekare alan açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksarayda kentsel dönüşümde 15 bin metrekare alan açıldı
Abone ol
AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞININ DESTEKLERİYLE ŞEHİR MERKEZİNDEKİ HAMİDİYE MAHALLESİ’NDE BAŞLATILAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HER GEÇEN GÜN YENİ BİNALARIN YIKIMI GERÇEKLEŞİYOR. BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, KENTSEL DÖNÜŞÜM REZERV YAPI ALANI OLARAK BELİRLENEN ALANDA BU HAFTA İTİBARİYLE 38’İNCİ BİNANIN YIKIMININ TAMAMLANDIĞI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA YAKLAŞIK 15 BİN METREKARE ALANIN AÇILDIĞINI KAYDETTİ.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle şehir merkezinde Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde her geçen gün binaların yıkımının gerçekleştiğini söyledi. Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenen alanda bu hafta itibariyle 38. binanın yıkımının tamamlandığını ve kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 15 bin metrekare alanın açıldığını kaydetti.


Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları güvenli bir şekilde adım adım ilerliyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenen sahada depreme karşı dayanıksız, yıpranmış ve modern yaşam standartlarına uyum göstermeyen yapıların kontrollü şekilde yıkılarak ortadan kaldırıldığını söyledi. Kentsel dönüşüm alanın toplamda 23 bin metrekareden oluştuğunu kaydeden Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşümde bu hafta geldiğimiz noktanın ne aşamada olduğunu paylaşmak istiyorum. Dönüşüm alanında 38. binanın yıkımını tamamladık ve orada 15 bin metrekare alan açtık. Buradaki tüm çalışmalarımız planlama sürecimiz ile uyumlu halde ilerliyor. Yani kentsel dönüşümü başlattığımız ilk günden itibaren gerek ilerleme sürecini, gerekse uygulama safhalarını yakından takip ediyorum” dedi.


Sağlıksız yapılaşma alanlarını ortadan kaldırma sürecinin aralıksız sürdüğünü işaret eden Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşüm ile birlikte Hamidiye Mahallemizde tarihi bir dönüşüm başlattık. Herkesin ortak bir paydada buluştuğu yenilikçi ve modern mimariyle, şehrin merkezini sağlıklı ve düzenli yapılarla yeniden inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kentsel Dönüşümü şehrin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiren Dinçer, “Aksaray’ımıza kalıcı eserler bırakmak için gayretle çalışıyor, kent merkezimiz başta olmak üzere şehrimizin çehresini yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm alanının önceki halini herkes biliyor. Buradaki sağlıksız yapıları ortadan kaldırarak şehir merkezini canlandırmak ve bu bölgeyi kent yaşamına kazandırmak istiyoruz. Burada kentsel çevreye uygun hareket ederek yeraltına 2 katlı otopark olmak üzere konut, ticaret birimleri, işyerleri inşa edeceğiz. Şehrimiz için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Altay: “Güle Oynaya Camiye Gel Projemize katılan çocuklarımıza bisiklet dağıtmaya başladık”Önceki Haber

Başkan Altay: “Güle Oynaya Camiye Gel Pr...

Sezonun ilk günlerinde balığa ilgi fazlaSonraki Haber

Sezonun ilk günlerinde balığa ilgi fazla

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar