
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Kadirli-Osmaniye yolunda yaşanan kazaların önlenmesi ve yol güvenliğinin artırılması adına önemli bir gelişmeyi duyurdu.
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Kadirli-Osmaniye yolunda yaşanan kazaların önlenmesi ve yol güvenliğinin artırılması adına önemli bir gelişmeyi duyurdu.
Söz konusu yolun çok şeritli hale getirilmesi için gerekli olan acele kamulaştırma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Resmi Gazete'de yayımlandı.
Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yolun iyileştirilmesi sürecine destek veren yetkililere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"Kadirli-Osmaniye yolumuzun çok şeritli hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan acele kamulaştırma yetkisi, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.
İlimiz ve ilçemiz için acil ihtiyaç olan yolumuzun yapımında desteklerini esirgemeyen Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum."
Osmaniye ve Kadirli ilçeleri arasında yoğun bir trafik akışına sahip olan yolun, kazaları azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla genişletilmesi planlanıyor.
Projenin, kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından hızla hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yorum Yazın