160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, deneyimli şeflerden uygulamalı eğitim alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, deneyimli şeflerden uygulamalı eğitim alıyor
Abone ol
Ağrı Ibrahim çeçen üniversitesi Gastronomi öğrencileri, Deneyimli şeflerden Uygulamalı Eğitim Alıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, IC Holding bünyesindeki otellerin deneyimli şeflerinden uygulamalı eğitim alarak sektördeki deneyimlerini artırıyor. Eğitimler, üniversitenin yerleşkesinde bulunan İbrahim Çeçen Vakfı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Laboratuvarı’nda gerçekleştiriliyor.

IC Holding’in İstanbul’daki otellerinde şef olarak görev yapan Fevzi Karakayalı, ’IC Kariyer Köprüsü’ kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek gastronomi sanatındaki önemli noktaları öğrencilere aktardı. 2 gün süren eğitimde, şef Karakayalı öğrencilerine Slav ülkelerine ait kış çorbası, Türk meze tabağı ve İngiliz mutfağının ünlü yemeği beef wellington hazırladı.

IC Vakfı Ağrı Temsilcisi Güven Karakaya, uygulama laboratuvarının modern ekipmanlarla donatıldığını belirterek, öğrencilerin sektöre yönelik deneyim kazandıklarını söyledi. Ayrıca, öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra IC Holding’in turizm sektöründeki tesislerinde staj yapma fırsatı bulduğunu ve istihdam konusunda da yardımcı olduklarını ifade etti.

Şef Karakayalı, öğrencilerin mutfağa olan ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, farklı yemekleri yaparak keyifli bir deneyim yaşadıklarını söyledi. Ayrıca, otellerinde de öğrencilere staj imkanı sunduklarını ekledi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Menevşeoğlu ise şeflerin zaman zaman öğrencilerle bir araya gelip bilgi ve tecrübelerini aktardığını ifade etti. Geçen yıl bölümün ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Menevşeoğlu, "İlk mezunlarımızdan bazıları IC Holding bünyesindeki otellerde çalışmaya başladı. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz, şeflerle birlikte farklı yemekler yaparak önemli tecrübeler kazanıyorlar" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çerçioğlu şoför esnaflarının yanındaÖnceki Haber

Başkan Çerçioğlu şoför esnaflarının yanı...

İş kadını, ünlü golf oyuncusu Beyhan Benardete son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

İş kadını, ünlü golf oyuncusu Beyhan Ben...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar