Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Sosyal Dönüşüm Projesi kapsamında seçilen 40 kız öğrenciyi Nevşehir’de düzenlenecek “Medeniyet, Tarih ve Kültür” temalı gençlik kampına uğurladı.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Nevşehir’de düzenlenecek “Medeniyet, Tarih ve Kültür” temalı gençlik kampına katılacak öğrencileri uğurlama programına katıldı.
Sosyal Dönüşüm Projesi kapsamında dezavantajlı mahallelerden seçilen 16-25 yaş arası 40 kız öğrenci, Valilik bahçesinden Nevşehir’e uğurlandı.
Uğurlama öncesinde Valilik Toplantı Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Vali Köşger, gençlerin farklı şehirlerden yaşıtlarıyla kaynaşmasının büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Vali Köşger konuşmasında,
“Bu kamp sayesinde evlatlarımız, vatanımızın her köşesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu görecek.
Ecdadımızın hangi fedakârlıklarla bu toprakları vatan kıldığını öğrenip deneyimleyecekler.
Gençlerimiz hem medeniyetimizin zengin mirasını tanıyacak hem de güçlü dostluklar kuracak.
Bizim en büyük güvencemiz donanımlı, özgüveni yüksek ve sorumluluk sahibi gençlerimizdir.” dedi.
Köşger, sosyal devlet olmanın gereği olarak özellikle dezavantajlı mahallelerdeki çocuk ve gençler için birçok proje yürütüldüğünü belirtti.
Sosyal Dönüşüm Projesi’nin bu anlayışın en somut örneklerinden biri olduğunu ifade eden Vali Köşger, şunları söyledi:
“Adana’da yürüttüğümüz Sosyal Dönüşüm Projesi ile evlatlarımızın eğitimden spora, kültürden sanata birçok alanda fırsat eşitliğine erişmeleri için çalışıyoruz.
Bu tür programlarla gençlerimizi daha güçlü bir geleceğe hazırlamak bizim en büyük gayemizdir.”
Konuşmasının ardından Nevşehir kampına katılacak 40 kız öğrenci için Valilik bahçesinde uğurlama programı düzenlendi.
Vali Köşger, öğrencilere hayırlı yolculuklar dileyerek,
“Gençlerimiz, ülkemizin en büyük gücü ve umududur.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın