160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Adana’da Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’da Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı, Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı, Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, mevcut Yerli Malı Tebliği ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ele alınırken, 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek yeni Yerli Malı Tebliği hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Adana Ticaret Odası Genel Sekreteri Barış Topal ve çok sayıda sektör temsilcisi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Yerli Malı Belgesi sahibi firmalara kamu alımlarında yüzde 15’e kadar fiyat avantajı sağlandığını belirtti.

Oğuz, yerli üretimin teşvik edilmesiyle birlikte yatırım ve üretimin artacağını, yeni istihdam alanları oluşacağını ve dışa bağımlılığın azalacağını vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit ise yeni Yerli Malı Tebliği’nin günümüz şartlarına uygun hale getirildiğini ifade etti.

Yiğit, yeni düzenlemenin yerli üretimi daha güçlü desteklemeyi hedeflediğini belirterek, "Yeni tebliğ, sanayicilerimizin teşviklerden daha verimli şekilde faydalanmasını sağlayacak.

1 Ocak 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek bu düzenleme, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hazırlandı" dedi.

Yiğit ayrıca, tebliğin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle hazırlandığını sözlerine ekledi.

Toplantı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit’in "Yerli Üretimin Gücü: Yeni Yerli Malı Tebliği" konulu sunumu ve ardından gerçekleşen soru-cevap oturumu ile sona erdi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vanın Muradiye ilçesinde trafik kazası: 3 yaralıÖnceki Haber

Vanın Muradiye ilçesinde trafik kazası:...

Manisada 12 yaşında başladığı berberliği 57 yıldır sürdürüyorSonraki Haber

Manisada 12 yaşında başladığı berberliği...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar