09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2547
EURO34.8285
ALTIN2403.4

Adana'da Eğitime Destek Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Eğitime Destek Devam Ediyor
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesinin, sosyal belediyecilik faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın öncülüğünde şehrin fiziki çehresi değişirken, sosyal belediyecilik faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor.

Kozan, Ceyhan ve Karataş'ın ardından Seyhan Kuruköprü'de de LGS ve YKS'ye hazırlık eğitiminin verildiği kurs merkezinin açılışı gerçekleşti.

Yoğun ilgiyle karşılanan açılış törenine Başkan Zeydan Karalar'ın yanı sıra CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, siyasiler, öğrenciler, öğretmenler ve Adanalılar katıldı.

Kuruköprü Kurs Merkezi öğrencisi Anıl Kaymakoğlu, kurs merkezi öğrencileri adına Başkan Karalar'a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Karalar, Adana'ya hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmadan, halkın ihtiyaçlarına göre hareket ettiklerini vurguladı.

"Adana'da boşa para harcamayan, hangi noktada neye ihtiyaç varsa ona göre hizmet götüren bir yönetim anlayışını benimsiyoruz." diyen Başkan Karalar, sadece şehrin fiziki değil, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlardaki talep ve ihtiyaçlarına da cevap verdiklerini belirtti.

Başkan Karalar, açtıkları kurs merkezlerinden 3 bine yakın öğrencinin faydalandığını, önümüzdeki dönemde ise bu sayının 5 bine çıkarılacağını kaydetti.

5 bin metrekare alanda 55 öğretmenin eğitim verdiği Kuruköprü Kurs Merkezi'nin, atanamayan öğretmenlere de istihdam imkanı sağladığı bildirildi.

Gençlerin bir ülkenin geleceği olduğunu sık sık vurgulayan Başkan Karalar, eğitimde gençlerin önünü açmak için çok sayıda hizmeti hayata geçirdiklerini anlattı.

Kira giderini karşılayamayan öğrenciler için Adana Kent Meydanı, Pozantı ve Aladağ'da yurt açtıklarını; erişilebilir eğitim için ise kente tam donanımlı Halk Kütüphanelerini kazandırdıklarını söyledi.

Modern, çağdaş, daha yaşanabilir ve daha mutlu bir Adana için yılmadan, yorulmadan çalıştıklarının altını çizen Başkan Karalar, borç yüküne, pandemiye ve deprem felaketine rağmen büyük işlere imza attıklarını bildirdi.

3 yeni alt geçit, 5 yeni bulvar, 221 cadde ve bulvar yenileme işi, 111 otobüs ve 321 iş makinesi alımı, ücretsiz kurs merkezleri, kütüphaneler, aş evi, arıtma tesisleri, altyapı üstyapı yenileme,

çiftçi ve üretici destekleri gibi devasa hizmetleri borçlanmadan yaptıklarını anlatan Başkan Karalar,

borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirmenin tam anlamıyla mali bir mucize olduğunun da altını çizdi.

Önümüzdeki dönemde hizmet atağının; 8 alt geçit, kültür merkezi, metro, tramvay, nostaljik tramvay, otogar, yaşlı yaşam merkezi, ilçelere arıtma tesisi,

spor tesisleri, yeni kütüphaneler ve sosyal yardımlar ile devam edeceğini bildiren Başkan Karalar, "Bizim bir görevimiz de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti korumak ve geleceğini düşünmek." dedi.

Başkan Karalar, 1 yıl mecliste bekleyen Otogar Projesi'nin 20 Kasım 2023'te AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini bir kez daha açıkladı.

Kuruköprü Kurs Merkezi'nin açılışı, öğrenciler, öğretmenler ve siyasilerin katılımı ile gerçekleşti. Başkan Karalar, törende gençlere powerbank hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHPde DEM Parti kriziÖnceki Haber

CHPde DEM Parti krizi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:Sonraki Haber

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar