
Adana'da yaşanan cinayet olaylarının organize suç örgütleriyle ilgisi olmadığı açıklandı. Vali Köşger, olayların münferit vakalar olduğunu ve suçların önlenmesi için gayret gösterileceğini belirtti.
Adana ValisiYavuz Selim Köşger, son günlerde kentte meydana gelen cinayet olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Adana Valiliği'nde gerçekleştirilen Asayiş Değerlendirme Toplantısı sonrası basın mensuplarına konuşan Vali Köşger, bu cinayetlerin organize suç örgütleriyle bağlantısının olmadığını vurguladı.
Seyhan'da Cinayet, Öfke Patlamasından Kaynaklandı
Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde yaşanan Saltuk Buğra Keçebaş cinayetinin, şüphelinin 5 yıldır şoförlük yaptığı kişinin maddi alacak verecek meselesi yüzünden işlenen münferit bir cinayet olduğunu belirten Köşger, "Bu olayın organize suç örgütleriyle ilgisi yok.
Şüpheli, cinayeti maddi sorunlardan ötürü işlemiş" dedi. Vali Köşger, ayrıca başka bir cinayet olayında da, genç bir kişinin kız arkadaşına yönelik bir öfke patlaması nedeniyle 3 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.
Adana'da 2 Bin Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Köşger, kentteki asayiş çalışmalarına değinerek, son 1 ayda 2 bin ruhsatsız silahın ele geçirildiğini belirtti.
Güvenlik güçlerinin kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye devam ettiğini belirten Köşger, cinayetlere yol açan öfke patlamalarına karşı da önlemler alındığını söyledi.
Cinayet Anı Görüntülerine Tepki
Medikal firmasında 3 kişinin öldürülme anlarını gösteren görüntülerin yayılmasına ilişkin de konuşan Vali Köşger, görüntülerin kim tarafından sızdırıldığının araştırıldığını, bu tür içeriklerin yayan kişilere en ağır cezaların verileceğini açıkladı.
Köşger, "Bunun Adana'nın imajına zarar verdiğini ve genç nesillerin yanlış algılamalarına yol açtığını düşünüyoruz" diyerek, cinayet görüntülerinin yayılmasının toplumsal açıdan zarar verici olduğuna dikkat çekti.

Yorum Yazın