
2025 Avrupa Diplomasını kazanan Adana Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından demokrasi ve insan haklarına bağlılığıyla onurlandırıldı. Başkan Zeydan Karalar, Avrupa Ödülü hedefini açıkladı.
Adana, 2025 Avrupa Diplomasını almaya hak kazandı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen ve demokrasi, insan hakları ile hukukun üstünlüğüne bağlılığı simgeleyen bu prestijli ödül, Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a takdim edildi.
Törende, Avrupa Parlamenter Meclisi Avrupa Ödülü Komitesi Başkan Yardımcısı Pierre Alain Fridez tarafından sunulan diplomayı alan Başkan Karalar, “Avrupa Diploması, kentimizin Avrupa değerlerine olan bağlılığının uluslararası alanda tescilidir,” dedi.
Karalar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu yıl Türkiye’den yalnızca iki kente verilen bu anlamlı ödülü Adana’mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.
Avrupa Ödülü yolculuğunun ilk ve önemli aşamasını başarıyla geçtik.
Şimdi hedefimiz; Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve nihayetinde Avrupa Ödülü’nü almak. Hep birlikte daha çağdaş, daha güçlü bir Adana için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorum Yazın