29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

ABDde 6 kişiyi öldüren okul saldırganının evinde de silahlar bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABDde 6 kişiyi öldüren okul saldırganının evinde de silahlar bulundu
Abone ol
ABD’DE 6 KİŞİYİ ÖLDÜREN OKUL SALDIRGANININ EVİNDE DAHA FAZLA SİLAH BULUNDU (FOTO: SALDIRIDA KULLANILAN SİLAH)

ABD’nin Nashville kentindeki bir okulda ateş açarak 3’ü çocuk 6 kişiyi öldüren Audrey Hale adlı saldırganın evinde yapılan aramada, Hale’e ait manifesto, okul binasına giriş ve çıkış noktalarını gösteren bir harita ile 2 av tüfeği dahil çok sayıda silah bulundu.


ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentinde 3-11 yaş arasındaki öğrencilerin gittiği özel bir Hristiyan okulu olan Covenant Okulu’nda gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından başlatılan inceleme sürüyor. Polis tarafından yapılan açıklamada, kimliği Audrey Hale olarak belirtilen saldırganın iki yarı otomatik tüfek ve bir tabanca ile okula girdiğini, içeridekileri rastgele hedef aldığı ifade edildi. Okula gelen polisle girdiği çatışmada öldürülen Hale’in evinde arama yapıldığı, saldırgana ait bir manifesto, okul binasına giriş ve çıkış noktalarını gösteren bir harita ile 2 av tüfeği dahil başka silahlar bulunduğu aktarıldı.



Güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı


Polis tarafından yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde ise aracıyla okula gelen Hale’in içeri girmeden önce kapıya ateş edip camları kırdığı, daha sonra okulun boş koridorlarında dolaştığı ve üst kata çıktığı görüldü.



Biden: “Daha fazlasını yapmalıyız”


ABD Başkanı Joe Biden ülkeyi sarsan saldırının ardından yaptığı açıklamada, saldırının "bir ailenin en korkulu kabusu" olduğunu ifade etti. Biden, "Silah şiddetini durdurmak için daha fazlasını yapmalıyız" diyerek, Kongre’ye bir kez daha silah kontrol yasalarını geçirme çağrısında bulundu.


Öte yandan, saldırıda 60 yaşındaki okul müdürü Katherine Koonce, 61 yaşlarındaki personeller Cynthia Peak ve Mike Hill ile 9 yaşlarındaki Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs, William Kinney adlı 3 öğrenci hayatını kaybetmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peskov: BMGKnın Kuzey Akım patlamalarıyla ilgili bağımsız soruşturma talebimizi reddetmesi üzücüÖnceki Haber

Peskov: BMGKnın Kuzey Akım patlamalarıyl...

İletişim Başkanı Altun: “Dezenformasyonla mücadeleyi milli bir vazife olarak görüyoruz”Sonraki Haber

İletişim Başkanı Altun: “Dezenformasyonl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar