28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

8. Yargı Paketi yasalaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8. Yargı Paketi yasalaştı
Abone ol
Kamuoyunda 8. yargı paketi olarak bilinen ve içinde emeklilere 3 Bin TL ikramiyeyi de kapsayan kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 42 maddelik Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, mecliste kabul edildi.

Yasa, gelecek Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi öngörüyor.

Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen bu teklif, Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından Genel Kurul'a sevk edilmiş ve 298 milletvekilinin katılımıyla oylamaya sunulmuştu. 237 milletvekili kabul oyu kullanırken, 61 milletvekili reddetmişti.

Adalet Bakanı yasa ile ilgili açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, “TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan ve '8. Yargı Paketi' olarak bilinen düzenlemelerin geliştirilmesi ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

8.Yargı Paketi ile, hak arama hürriyetinin genişletilmesi, suçla etkin mücadelenin sürdürülmesi, yargılamanın hızlandırılması ve kişisel verilerin etkili bir şekilde korunmasının sağlanması kanun teklifine destek veren tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yasa, aynı zamanda Ceza Muhakemesi Kanunu'nda önemli değişikliklere de imza atıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan düzenlemeler, hak arama hürriyetinin etkin kullanılmasını amaçlamakta; ayrıca, kesinleşmiş hapis cezasının infazı ile ilgili çeşitli düzenlemeler içeriyor.

Bu düzenlemeler 1 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklerle örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişilere yönelik cezai yaptırımlar artırıldı.

Hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında yapılan düzenlemeler de, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda dikkat çeken bir diğer noktadır.

Sanığa yüklenen suçtan dolayı hükmolunan cezanın 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası olduğu durumlarda, mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş ile Galatasaray 355. randevudaÖnceki Haber

Beşiktaş ile Galatasaray 355. randevuda

Soner Arıca, 1000 Kadın Korosu için İzmitteSonraki Haber

Soner Arıca, 1000 Kadın Korosu için İzmi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar