160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

600 yıllık tarihi Eskipazar Camii ibadete açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
600 yıllık tarihi Eskipazar Camii ibadete açılıyor
Abone ol
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 600 YILI AŞAN TARİHİ İLE ALTINORDU’NUN EN ESKİ YERLEŞİM ALANLARINDAN BİRİ OLAN ALANDA İNŞA EDİLEN ESKİPAZAR (BAYRAMBEY) CAMİİ’NDE SÜRDÜRDÜĞÜ RESTORASYON ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMA AŞAMASINA GELDİ.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 600 yılı aşan tarihi ile Altınordu’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan alanda inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Camii, Ramazan ayında ibadete açılacak.


Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından da desteklenen çalışmalarla Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği Dönemi’nde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii yapılan restorasyon ile geleceğe taşınıyor. Aslına uygun şekilde restore edilen, halen Ankara Etnografya Müzesi’nde sergilenen orijinal kapısının replikası yapılarak takılan tarihi camii, iç aydınlatma, halı kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ramazan ayında ibadete hazır hale getirilecek.


Ekipler, caminin minaresi ile çevresinde şadırvan ve peyzaj çalışmalarına ise devam edecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amed Sportif Faaliyetlerde süresiz kadro dışı bırakılan Emrullah Sayar affedildiÖnceki Haber

Amed Sportif Faaliyetlerde süresiz kadro...

Oduncu babanın 3 çocuğu ve damadı ‘orman mühendisiSonraki Haber

Oduncu babanın 3 çocuğu ve damadı ‘orman...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar