18 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

1700 Rakımlı yaylada Türk-Gürcü kültürü buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1700 Rakımlı yaylada Türk-Gürcü kültürü buluştu
Abone ol
Artvin'in şavşat Ilçesinde 27'ncisi Düzenlenen Satave Gevrek Festivali, Yüzlerce Kişinin Katılımıyla Gerçekleştirildi. Türk-gürcü Kültürünün Yaşatıldığı Festivalde Horon Halkaları Renkli Görüntüler Oluşturdu.

Artvin’in Şavşat ilçesinde 27.’si düzenlenen Satave Gevrek Festivali yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türk-Gürcü kültürünün yaşatıldığı festivalde horon halkaları renkli görüntüler oluşturdu.

Satave Yaylası’nda düzenlenen festival, 20 köyün ortak katkısıyla gerçekleştirildi. Yöre halkı tarafından "Gürcü Festivali" olarak da bilinen etkinlik, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ziyaretçileri bir araya getirdi.

Festival boyunca Türkçe ve Gürcüce seslendirilen şarkı ve türküler eşliğinde horon oynayan vatandaşlar, doyasıya eğlendi. Katılımcıların bir kısmı etkinlik alanındaki programları takip ederken, bazıları ise çevrede kurdukları çadırlarda piknik yaparak yaylanın doğal güzelliklerinin tadını çıkardı. Festivalde ayrıca etkinliğe adını veren ve kaymakla hazırlanan geleneksel "gevrek" ikram edildi.

Şavşat Kaymakamı Alperen Celepci, festivalde yaptığı konuşmada, ilçede düzenlenen kültürel etkinliklerin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi:

"Şavşat bu sene bildiğiniz üzere festivalleriyle ön plana çıktı. Gecen seneye oranla katılım sayılarımızı inanılmaz oranla yükseldi. İnsanlar çadırlarını kurmuşlar; Buraya Bursa’dan, Ankara’dan, Kocaeli’nden bir çok yerden toplanıp gelmişler. Bizlerde bu güzel festivali önemsiyoruz. Bu festivallerimiz kültürümüzü geleneğimiz örfümüzü adetlerimiz genç nesillere taşıyarak. Ciddi bir katkı yapmakta. Her zaman söylüyoruz. Geçmişini bilemeyen geleceğini asla bilemez."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serbest piyasada döviz fiyatları Önceki Haber

Serbest piyasada döviz fiyatları

Kafatası kemiğini 8 ay karnında taşıdı Sonraki Haber

Kafatası kemiğini 8 ay karnında taşıdı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar