01 Aralık, 2023, Cuma
DOLAR28.9401
EURO31.4104
ALTIN1902.6

128 yıllık tarihi eve En İyi Korunan Ev Ödülü plaketi çakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
128 yıllık tarihi eve En İyi Korunan Ev Ödülü plaketi çakıldı
Abone ol
TÖRENE SAFRANBOLU KAYMAKAMI MEHMET TÜRKÖZ, SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİF KÖSE, BAŞAY AİLESİ İLE VATANDAŞLAR KATILDI.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde Saide evine "En İyi Korunan Ev Ödülü" plaketi çakıldı.


"Kültürel Miras ve Korumacılık" ana temasıyla düzenlenen festival bünyesinde Bağlarbaşı Mahallesi’nde ‘Hacımemişler" olarak bilinen 128 yıllık eve "En İyi Korunan Ev Ödülü" verilirken, plaket çakma töreni düzenlendi. Törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Başay ailesi ile vatandaşlar katıldı.


Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Festival bünyesinde en iyi restore edilen ve korunan evlere plaket çakma törenlerinin geleneksel hale geldiğini belirtti.


Restore edilen evlerin yanı sıra en önemli olanın uzun süre korunarak geleceğe aktarılan evler olduğunu ifade eden Köse, “Çünkü restore edilirken o evlerin ruhunda, kimliğinde bir takım da olsa değişiklikler mutlaka oluyordur. Korunan evler onların yanında çok ayrı. Onlarca, yüzlerce yılın anılarını taşıyorlar. Eski yaşanmışlıkları o evlere girdiğinizde hissediyorsunuz. Koruyarak bu evlerin geleceklere aktarılmasını sağlayan ev sahiplerine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmanın ardından Başkan Köse, Kaymakam Türköz ile birlikte ‘En iyi restore edilen ev’ plaketini tarihi evin duvarına çaktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep iş dünyasının temsilcileriyle görüştüÖnceki Haber

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep iş...

Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez: “Amacımız birleştirici olmak”Sonraki Haber

Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez: “Amacı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar