26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4664
EURO34.8347
ALTIN2448.8

Budapeşte Uçak Bileti Fırsatları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Budapeşte Uçak Bileti Fırsatları
Abone ol
Yeni ülkeler, mekânlar, semtler keşfetmek isteyen gezi tutkunlarının en çok merak ettiği şehirlerden biri de Budapeşte’dir.

Yeni ülkeler, mekânlar, semtler keşfetmek isteyen gezi tutkunlarının en çok merak ettiği şehirlerden biri de Budapeşte’dir. Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte, oldukça zengin bir tarihe sahiptir. Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü bu şehrin bir tarafına Buda, diğer tarafına da Peşte deniliyor. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Budapeşte, herkesin gezip görmek isteyeceği şehirler arasında yer alıyor. Peki, Budapeşte’ye nasıl gidilir? Budapeşte uçak bileti fiyatları ne kadar? Budapeşte mutfağı nasıldır? İşte, Budapeşte’ye gidecek olanların bilmesi gerekenler…

İstanbul’dan Budapeşte’ye Seyahat

İstanbul’dan Budapeşte’ye uçakla seyahat edecek olan misafirler, Pegasus Havayolları’nı tercih ederek yaklaşık 2 saat içerisinde şehre ulaşmış olurlar. Pegasus, misafirlerine araç kiralama imkânı da sunar. Yaklaşık 2 saatlik yolculuk sonunda zaman kaybetmeden otele eşyalarını bırakarak, şehrin kalabalığına karışmak ve sokaklarını keşfe çıkmak isteyenler flypgs.com’dan araç kirayabilirler. Kiralanan araçla da, havaalanından şehir merkezine rahat bir şekilde ulaşmak mümkün olur. Havalimanı ile şehir merkezi arasında uzaklık 20 km’dir. Araç kiralamayan misafirler şehir merkezine otobüs ya da trenle doğrudan ulaşabilirler. Şehir içi gezilerde ise Budapeşte’nin toplu taşıma ağından istifade edilebilir. Budapeşte’de istenilen her yere otobüs ve metro sayesinde ulaşmak mümkün. Budapeşte’nin kalabalık bir şehir olduğu göz önünde bulundurularak trafik sorununun da olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Budapeşte’ye seyahat edecek misafirler, şehirdeki toplu taşıma araçlarını kullanmak için günlük, 3 günlük ya da haftalık biletler kullanabilirler.



Budapeşte yeni yerler keşfetmek isteyenler için harika bir seçim! Buda ve Peşte’yi Tuna boyunca sekiz köprü birleştirir. Bu köprülerden en meşhuru da Zincirli Köprü (Szechny Lancid)’dür. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda bu köprülerin hepsi yıkılarak, tekrar eski şekilleriyle inşâ edilmiştir. Bir tek Elisabeth Köprüsü modern olarak tasarlanmıştır. Rivayetlere göre, Elisabeth Köprüsü’nün karşısında yer alan Elisabeth Kilisesi’nin çakışmaması için kilisenin bir mekanizma yardımıyla kaydırıldığı bilinir.

Budapeşte’nin Yemek Kültürü

Budapeşte’ye seyahat edecek misafirlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de, şehirdeki yemek kültürüdür. Yemek kültürü olarak Orta Avrupa’nın zengin ülkelerinden biri olan Macaristan, lezzetli yemekleriyle anılır. Budapeşte’de birçok kafe ve restoran yer alır. Yeni lezzetlere açık olmayan misafirler, girecekleri restoran ve kafelerde herkesin damak zevkine hitap eden yiyecekleri tercih edebilirler. Farklı tatlara açık olanlar ise, Budapeşte’nin kültürüyle özdeşleşmiş yemekleri muhakkak denemeliler. Macar mutfağının esintilerini fazlasıyla hissettiren Budapeşte’de, gulaş çorbası muhakkak denenmesi gereken lezzetlerden biridir. Tatlı olarak da, her ne kadar Amerika’yla özdeşleşmiş olsa da kökeninde Macar mutfağına ait olan donut, mutlaka Budapeşte’de denenmesi gereken tatlardan biri. Şehre ait gerek geleneksel gerekse herkesin aşina olduğu tatların bulunduğu başlıca kafe ve restoranları; Zeller Bistro, Gundel Etterem, Book Cafe, Taverna Dionysos, Central Kavehaz olacak şekilde sıralamak mümkün.

Budapeşte’de Konaklama Seçenekleri

Buda ve Peşt şehirlerinin birleşmesinden adını alan Budapeşte’nin Buda kısmı daha çok şehrin tarihini, Peşt kısmıyla son düzenini temsil ediyor. Orta Avrupa’nın en büyüleyici şehirlerinden biri olmayı başaran Budapeşte’de konaklama seçeneği oldukça fazladır. Şehrin tarihi ve modern halini köprülerle birbirine bağlayan şehirde, herkesin bütçesine uygun konaklama alternatifleri bulunur. Budapeşte’nin tarihi yanını keşfetmek isteyenler Buda’da, modern ve lüks mekanlarını keşfetmek isteyenler ise Peşte’de konaklayabilir. Budapeşte’de konaklamak için; Centrooms House, Mercure Budapest Buda, Sun Resort Apartments, Corinthia Hotel Budapest gibi oteller tercih edilebilir.

Corinthia Hotel Budapest, diğer konaklama seçeneklerine kıyasla daha yüksek konaklama ücretine sahiptir. Fakat merkezi bir konumda olması ve üstün hizmet anlayışı sayesinde misafirlerin memnun kalacağı bir oteldir. Sun Resort Apartments ise, iki kişiden dört kişiye kadar konaklama imkânı sunar. Gece dışarıya bir şeyler yemek içmek için çıkmak isteyenler için ideal bir konaklama yeridir. Centrooms House, şehir merkezine yakın olması yönüyle dikkat çeker. Burada uygun fiyata konaklamak mümkün. Mercure Budapest Buda ise temiz ve rahat bir konaklama hayal edenlerin hayallerinin gerçek olacağı bir yer. Şehirde görülmesi gereken Castle District ve Chain Bridge’e yakın olması yönüyle de oldukça avantajlıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar