29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

OKÜ, 6. Rektörler buluşmasına ev sahipliği yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ, 6. Rektörler buluşmasına ev sahipliği yaptı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  ev sahipliğinde 24-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşen 6. Rektörler Buluşması ve “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansı yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  ev sahipliğinde 24-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşen 6. Rektörler Buluşması ve “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansı yapıldı.

Konferans nedeniyle, Osmaniye’de bulunan; Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk eşliğinde Üniversite deki Karacaoğlan Yerleşkesi'ni gezdi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, 6. Rektörler Buluşması kapsamında konuk olarak gelen Rektörlere Üniversite hakkında bilgiler verdi.

  “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferans düzenlendi

Daha sonra OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, konuk Rektörler ile “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferans için Üniversitenin Senato Salonuna geçildi. 

Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri başlıklı konferansta “Tarihsel Süreç İçerisinde Osmaniye'nin Stratejik Önemi” başlıklı sunumu OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher, “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” başlıklı sunumu OKÜ  ARGE kalite komisyonunda ARGE Komisyon Başkanı ve Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe tarafından yapıldı.

Konferans sonunda konuk Rektörlere, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından, 'Dede Korkut' heykeli takdim edildi.

KONUKLAR ZİYARETLERDE BULUNDU
 Konferans sonrasında okü Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, konuk Rektörler ile birlikte Vali  Ömer Faruk Coşkun'u makamında ziyaret etti.

 Aynı günün akşamı konuk Rektörler onuruna Osmaniye Polis Evinde yemek verildi. Yemeğe Vali  Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Millet Vekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve eşi Prof. Dr. Zeynep Türk, İl Jandarma Komutanı Zafer Tombul, okü Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu ile eşi ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy katıldı.

Gecede Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, İl Jandarma Komutanı Zafer Tombul ile konuk Rektörlere   Vali  Ömer Faruk Coşkun, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından Üniversitemize verilen “Hanım Hey, Dede Korkut” kitabı hediye edildi.

6. Rektörler Buluşması kapsamında Üniversite de bulunan konuk Rektörler için iki gün sürecek gezi programı tertip edildi. 

Gezi programı kapsamında ilk gün konuk Rektörlere Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Aslantaş Gençlik Kampı, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli Ala Cami ve Flaviopolis Şehri gezildi. İkinci gün ise Hatay ili İskenderun sahil yürüyüşü ve Dörtyol Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar