24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9

Şahin, “Buğday hasadı buruk başladı!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin, “Buğday hasadı buruk başladı!”
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde buğday hasadının bu yıl buruk başladığını belirten, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin; “Bu maliyetlerle saman bile kar değil artık!”dedi.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde buğday hasadının bu yıl buruk başladığını belirten, BahçeZiraat Odası BaşkanıFatma Şahin; “Bu maliyetlerle saman bile kar değil artık!”dedi.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, buğday hasadının başlaması ile birlikte, çiftçilerin sevinemediğini ve bu yılki maliyetlerin  ve çeşitli zararların da buna neden olduğunu söyledi.

Şahin yaptığı açıklamada; “ İlk defa İlkbaharın yaşanmadığı ilçemizde, yağışların uzun süreli ve yoğun olmasının ardından, hava sıcaklığının da birden artarak devam etmesi sonucu buğdayda ciddi verim kaybına yol açtı.

Bir dekardan 400 ile 450 kg verim alan çiftçimiz şu anda 1 dekar alandan en fazla 150 ile 200 kg verim almaktadır.



Bununla birlikte; sertifikalı tohum maliyeti, 4 defa yapılan sürüm maliyeti ve yakıt, 3 defa atılan gübre maliyeti ile yakıt, 2 defa ilaçlama ve yakıt ile biçer maliyetini bunlara eklediğimizde çiftçinin hali perişan olarak görülmektedir.”dedi.

Şahin, çiftçinin daha çok desteklenmesinin gerektiğini belirterek, hayvancılık ve zararları konularına da değindi.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin; “Bayram arifesinde köyden gelip yoğurdu ilçede bulunan marketlerden alan köylü sayesinde yoğurt krizinin yaşandığı günü de gördük. Böyle giderse un, bulgur, makarna izdihamını da göreceğiz. Hatta ekmeği bulamaya biliriz.Köylerde inek beslerdik, artan yem fiyatlarından inekleri satarak üretimi bıraktık.

Köylerde keçi sürülerimiz vardı, Yaban domuzunun yavrularını yesin diye dağlara bıraktığımız kurtlar, keçi ve koyun sürülerine zarar verdi ve satmaya karar verdik.

Dağ tarlalarına ekim yapardık şuan onu da bıraktık, Yaban domuzunun verdiği zarar yüzünden. Dünya da açlıktan yaşanan ölümleri görmeyenimiz yoktur. Şuan her zamankinden çok daha fazla üretime, Tarımın ve çiftçinin çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.”dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar