28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Yaz Kur'an Kurslarında 'Sağlıklı Nesiller Etkinliği'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Kur'an Kurslarında 'Sağlıklı Nesiller Etkinliği'
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü'nün İl Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları kapsamında, Yaz Kur'an Kurslarına katılan 7-12 yaş grubu çocuklara sağlıklı beslenme, sağlıklı su tüketimi,  ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam için hijyen kuralları hakkında bilgiler verilecek.

Osmaniyeİl Sağlık Müdürlüğü'nün İl Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları kapsamında, Yaz Kur'an Kurslarına katılan 7-12 yaş grubu çocuklara sağlıklı beslenme, sağlıklı su tüketimi,  ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam için hijyen kuralları hakkında bilgiler verilecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki konularında farkında lığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmekte olduğunu söyledi. 

Sağlık Bakanlığının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı işbirliği sonucunda Osmaniye'de bulunan Camilerde açılmış 7-12 yaş grubu çocukları kapsayan Yaz Kur'an Kurslarında çeşitli konularda eğitim çalışması programlandığını kaydeden Dr. Öznavruz, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Yaz Kur'an Kursları 17 Haziran - 12 Temmuz 2019 ve 15 Temmuz - 9 Ağustos 2019 tarihlerini kapsayan iki dönem halinde, günde 3 saat olarak uygulanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ilimizde hizmet veren camilerde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu'na katılan 7-12 yaş grubu çocuklar hedef kitlemiz olarak belirlenmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzün İlimiz Müftülüğü ile  koordine olarak, bu hedef kitleye yönelik etkinlikler ilimiz genelinde planlanmış  ve kurslara katılan tüm çocuklara ulaşılması hedeflenmiştir.

İlimizde yapılması planlanan etkinlik kapsamında hedef kitlemiz olan çocuklara konusunda  uzman sağlık personeli tarafından çeşitli konularda ve çocukların ilgisini çeken formatta bir eğitim verilmesi planlanmıştır.

İlimizde yapılacak etkinliklerde Müdürlüğünüzde mevcut bulunan  Ağız ve Diş Sağlığı Seti ve Sağlığım İçin Not Defteri Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilere dağıtılması hedeflenmiştir. Bu eğitim çalışmasının hayırlı uğurlu olmasını dileriz." dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar