24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7

“Uyuşturucu” konusunda bilgilendirildiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Uyuşturucu” konusunda bilgilendirildiler!
Abone ol
Osmaniye il merkezi ve ilçelerde görev yapan köy ve mahalle muhtarlarına yönelik “uyuşturucu ile mücadele” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Osmaniye il merkezi ve ilçelerde görev yapan köy ve mahalle muhtarlarına yönelik “uyuşturucu ile mücadele” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Metin Esen, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan toplantının devamında, İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, analizler ve hedefleri içeren bilgilendirme sunumu İl Sağlık Müdürlüğü personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Ömer Doğan tarafından yapıldı.

Sunumda İçişleri Bakanlığı tarafından sokak satıcıları ile mücadeleye vatandaş gözetimini ve katkısını sağlamak amacıyla hayata geçirilen UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) hakkında da bilgi veren Ömer Doğan, yazılımın appstore ve playstore’dan indirilebileceğini söyledi. Uygulama sayesinde vatandaşların uyuşturucu ile alakalı suçları emniyete bildirebilecekleri, ihbarda bulunan vatandaşların kişisel bilgilerinin saklı tutulacağı, en yakın polis ekibinin suç mahalline intikal edeceği ifade edildi.
 
Toplantının devamında Türkiye Yeşilay Adana Şubesi Temsilcisi Mehmet Aslanbaba ise 2019-2020 Yeşilay’ın hedef ve faaliyetleri konusunda muhtarlara bilgi verdi.
 
Toplantı sonunda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, Bakanlığımızın eylem planı çerçevesinde, Osmaniye’de uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede tüm kurumlarımız kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmek için büyük bir gayret gösteriyor.

Ancak takdir edersiniz ki sadece kolluk güçlerimizin tek başına yapacağı bir mücadele bu anlamda yeterli değil, uyuşturucu ile mücadele için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız olarak hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.

Topyekûn mücadele şart.” diye konuştu.  Bu noktada özellikle köy ve mahalle muhtarlarına uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli bir görev düştüğünü vurgulayan Vali Coşkun, “Muhtarlarımızdan beklentimiz, kurumlarımızla ve kolluk güçlerimizle uyuşturucu mücadele konusunda işbirliği, dayanışma ve iletişim halinde olmalarıdır. Bu mücadelenin muhtarlarımızla birlikte daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
 
Vali Coşkun’un kapanış konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar