25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5827
EURO34.9688
ALTIN2424.2

Osmaniye’de ‘Cehalet’ adlı oyun sahnelenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de ‘Cehalet’ adlı oyun sahnelenecek
Abone ol
OSMANİYE Ülkü Ocakları İl Başkanlığı organizasyonda, Ankara Yeni Umut Sahnesi tarafından hazırlanan ‘Cehalet’ adlı tiyatro oyununu sahnelenecek.

OSMANİYE Ülkü Ocakları İl Başkanlığı organizasyonda, Ankara Yeni Umut Sahnesi tarafından hazırlanan ‘Cehalet’ adlı tiyatro oyununu sahnelenecek.

Türk gençliğinin uyuşturucuya karşı mücadelesini konu edinen oyunun, 24 Kasım 2014 günü saat 18.30’da Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde gösterimi yapılacak.

Uyuşturucuya verilen her gencin, kaybedilmiş bir vatan olduğunu ifade eden Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, “Gençlerimizi uyuşturucunun zararlarından uzak tutmalı, korumalıyız. Bu konuda aileler çok dikkatli olmalı, çocuklarının bu tür maddeleri kullanıp kullanmadıklarından emin olmalıdırlar. Bu şu şekilde anlaşılabilir; Çocuğun arkadaş çevresi değişir, aile ilişkileri azalır, okul başarısı ve okula devamı azalır. Daha fazla para harcamaya başlar, kendi bakım ve temizliğine dikkat etmez hale gelir, evde odasına kapanır, kendi geleceği için bir öngörüde bulunamaz, bazen neşeli, sakin, bazen öfkeli ve saldırgan gibi ruhsal değişimler gözlenir. Bunun yanı sıra bitkinlik, dalgınlık, uyku bozukluğu, konuşma güçlüğü, burun akıntısı, terleme, titreme, gözde kanlanma, ağız kuruluğu gibi fiziksel belirtiler görülür. Ayrıca vücudunda çeşitli yara izleri, ciltte renk değişikliği, iltihaplı yara ya da enjektör izleri bulunabilir.” Dedi.

İlk önce ve en önemlisinin gençlerin bu madde ile tanışmalarını önlemek olduğunu belirten Eroğlu, “Bu tür maddelerin teminini zorlaştırmak ve satıcılara göz açtırmamak, yasal düzenlemeler ile kolluk güçlerimizin etkin mücadelesi olmalıdır. Öyle veya böyle bu tür maddeler ile karşılaşmış gençlerimize ilk önce ailelerin sahip çıkması ve yardımcı olması gerekmektedir. Gençlerimize özellikle ilköğretim okulu 7’nci ve 8’inci sınıfları ile Liselerde konu ile ilgili gerekli uyarılar yapılmalıdır. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak organizasyonunu yaptığımız ve madde bağımlılığının gençlerimize verdiği zararları konu alan “Cehalet’ adlı tiyatro gösterimize tüm vatandaşlarımız davetlidir.” Diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar