18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5256
EURO34.7686
ALTIN2490.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İp sallanırsa, un dökülür!..

Ülkemizde yeni bir Hükümet oluşumu için 7 Haziran’da Milletvekili seçimleri yapıldı. Sonuçlar ortada iken, sandıktan Koalisyon çıktığı görülüyordu.

Seçimin ertesi günü ‘erkek seçim’ diyenler oldu.

Allah aşkına, siz neyin peşindesiniz!? Halkın sandıktan çıkan sonuçlarına karşı mı geliyorsunuz?

8 Haziran’dan itibaren siyasilerin konuşmaları farklı şekillerde izlenirken, bu süreç içerisinde yaşanan gelişmelerde bazı partiler oy kaybına uğrarken, iktidardaki Ak parti puanını korumayı başardı diyebiliriz.

CHP ile MHP arasında yaşanan gerginlikleri izlediğimizde, sanki Ak parti ile okrat olabilmek adına birbirlerine sözler kullanmaya başlar oldular.

En sonunda da Halacoğlu’nun CHP için söylediği sözler yenilir yutulur gibi değil. Bir siyasi partiyi ‘dinsizlikle’ hitap etme cesaretini Halacoğlu’nun nereden aldığını merak ettik. Kimin ne kadar inançlı olduğuna insanlar değil, ancak Allah karar verebilir.

Kaldı ki, Halacoğlu’nu Osmaniye’ye davet edip geçmiş tarihte konferans verdiler görüştekilerin CHP’ye yakın insanlardan oluştuğunu anımsatmak isterim. Mademki CHP, Halacoğlu’nun deyimi ile ‘Dinsiz’ ne diye Osmaniye ADD’nin daveti üzerine gelip te konferans verdiniz Halacoğlu?

Bu tür yakışıksız sözleri kullanmak Halacoğlu gibi birine yakışmadı doğrusu. Köprülerin yıkılmasına neden olabilecek sözlerin kullanılması ile CHP ile MHP ortaklığı suya düşmüş oluyor.

MHP, HDP’yi zaten istemiyor, onlara da ‘tetörist’ sözlerini kullanıyor. Geriye AK Parti kaldı. Hayırlı uğurlu olsun Ak parti ile dirsek temasınız diyelim, ama yeni Hükümet oluşumu için kırıp dökmeden bu ülkeyi Hükümetsiz bırakmayın.

Yine MHP Liderinin deyimi ile ‘Erken seçim’ yapılmasını düşünelim. 7 Haziran seçimleri öncesi aday adayları, ardından da 550 Adayın ekonomik olarak masraflarını hesap edebiliyor musunuz? Bu adaylar seçimi alabilme uğruna binlerce lira para harcadı ve Milletvekili seçildi. Şimdi yeniden seçim yapılması için süreç başladığında seçilen Milletvekilleri henüz borçlarını bile ödeyemeden vekilliklerinden olacaklar.

7 Haziran seçimlerinin masrafları halkın alım gücü üzerinde zam olarak geri dönüş yaparken, emekliler ve memurlar maaşlarına artış beklerken, yeni bir seçim çalışması ile adayları yeniden borçlandırmak, halkın ekonomisini bir daha daraltmanın alemine nasıl yanıt verebileceksiniz.

Halk size; “Tablo bu, nasıl kuruyorsanız kurun, Hükümet modelini siz seçin” mesajını anlayamıyorsanız, bu ülkeyi germenin, Hükümetsiz bırakmanın ya da sizce kurtuluş önerilerinizi açıklar mısınız?

Bir erken seçimde, bir kez daha söylüyorum ki, Ak Parti ile HDP şu anki Milletvekili sayılarını artırır, CHP’nin oyları düşer, MHP ise ‘baraj sorunu’ yaşayabilir.

Halkın iradesine karşı çıkmak, halka rağmen siyaset yapmak siyasi partilerin yetkililerin konuşmalarının halk tarafından tahlil edilmesi sonucu onların iplerinin sallanarak, unlarının yere düşmesi olaylarını oluşturabilir.

Hükümet oluşu için ortam gerenlerin amaçları, “Üzüm yemek olmalı, bağcı dövmek değil”

Tahminin o ki, MHP, AK Parti ile ortaklık yapabilme adına aşını tatlandırırcasına tavırlar takınıyor.

Kuracaksa kursunlar ama çevreyi rahatsız etmeden, kimsenin inançlarına ve siyasi görüşlerine dil uzatmadan yapsınlar.

Biz onları kavga etsinler, bölücülük yapsınlar diye değil, ülkeyi Hükümetsiz bırakmasınlar diye TBMM’ne gönderdik. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar