
Sabah saatlerinde Osmaniye’de meydana gelen fırtına ve sağanak yağışın olumsuz etkilediği Sakarcalık köyü, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından ziyaret edildi.
Sabah saatlerinde Osmaniye’de meydana gelen fırtına ve sağanak yağışın olumsuz etkilediği Sakarcalık köyü, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından ziyaret edildi.
Vali Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi alarak, gereken tüm müdahalelerin yapıldığını ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından sağanak yağış ve fırtına nedeniyle uyarılan Osmaniye’de etkili olan şiddetli fırtına, merkeze bağlı Sakarcalık köyünde hayatı olumsuz etkiledi.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindeki heyet köye gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyarette; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, köyde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Vali Yılmaz’a bilgi verdi.
Sakarcalık köyünde su baskını ve ağaçların devrilmesi sonucu maddi hasara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yılmaz; "Sabah saat 07.15 sıralarında Sakarcalık Köyümüzde çok ciddi bir fırtına ve hortum meydana geldi ve maalesef çam ağaçlarını yıkıp geçti.
Bu ağaçların bir kısmı sulama kanalının içine devrildiği için sulama kanalını kapatıyor ve su taşkınına neden oluyor.
Şu anda taşkına neden olan suyun çekilmesi için çalışmalarımız devam ediyor, gerekli müdahalelerimiz yapıldı.
Allah çok büyük bir afetten, köylümüzü, bizleri korudu. Burada etkilenen vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Üzüldüğümüz hususlardan birisi; bir araç yolda seyir halindeyken ağacın devrilmesi sonucu 3 vatandaşımız yaralı, şu anda tedavileri devam ediyor.
Bu vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah böyle afetlerden Ülkemizi, Osmaniye'mizi korusun.
Köyümüzde, Devlet olarak gerekli bütün müdahalelerimizi yaptık, yapılması gereken çalışmalar da hızla devam etmektedir" dedi.
Sakarcalık köyü sakinleri, tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirterek can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek afetin ardından hemen çalışmalara başlayan tüm görevlilere teşekkür ettiler.

Yorum Yazın