Osmaniye'de etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Merkez Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu.
Osmaniye’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.
Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yağışın hemen ardından Merkez Sanayi Sitesi’ne giderek yerinde incelemelerde bulundu.
Esnafa destek mesajı veren yetkililer, su tahliye ve temizlik çalışmalarını bizzat denetledi.
Aşırı yağışın neden olduğu olumsuzlukları gidermek amacıyla Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, Temizlik İşleri, İtfaiye ve OSKİ (Osmaniye Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı.
Yapılan saha incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yağışın ilk anından itibaren tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.
Başkan İbrahim Çenet, sanayi esnafına ve kente geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadeleri kullandı:
"Osmaniyemize büyük geçmiş olsun diyoruz. Burada Fen İşlerimiz, Temizlik Hizmetlerimiz, İtfaiyemiz, Osmaniye Su ve Kanalizasyon ekiplerimiz hep beraber sahadayız.
Yağan şu birkaç saatlik yağmurda hemşehrilerimizin yanındayız. Yağmur suyu ızgaralarımızı ve giderlerimizi açıyoruz, açtık.
Büyük geçmiş olsun diyoruz ve Osmaniye'miz için hep birlikte gayret sarf etmeye devam ediyoruz. Geçmiş olsun Osmaniye."
Ekiplerin tıkalı mazgalları açma, biriken suları tahliye etme ve sanayi sitesinde temizlik yapma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Yorum Yazın