20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Uğurelli: Yiğitbaş Gençlik Merkezi örnek bir çalışma yürütüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğurelli: Yiğitbaş Gençlik Merkezi örnek bir çalışma yürütüyor
Abone ol
Manisa Il Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, şehzadeler Ilçe Müftülüğüne Bağlı Yiğitbaş Kur'an Kursu Ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi’ni Ziyaret Etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Müftülüğüne bağlı Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Müftülüğü’ne bağlı Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi bünyesinde, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde açılan kursları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur’dan merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarete; Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur ile Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi idarecileri de katıldı.

Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi’nde devam eden kursları gezen İl Müdürü Uğurelli, öğretmenler ve kursiyerlerle sohbet etti. Tasavvuf müziği eğitimi alan kursiyerlerle yakından ilgilenen Uğurelli, öğrencilerin icra ettiği eserleri dinledi.

"İçimde Sanat Var" ve "Erdem Sanat" projeleri yürütülüyor

Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur, Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi’nin 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek, iki önemli projenin 18 atölyede sürdürüldüğünü söyledi.

Temur, "Birinci projemiz ‘İçimde Sanat Var’. Tamamen üniversite öğrencilerine yönelik olan bu projede, gençlerimizin manevi değerleri, Kur’an-ı Kerim eğitimi, değerler eğitimi ve sanat eğitimi alanlarında önemli faaliyetler yürütülüyor. 18 atölyede farklı programlar icra ediliyor. İkinci projemiz ise ‘Erdem Sanat’. Bu proje çocuklara yönelik olup, Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere 5 branşta değerler eğitimi ve sanat eğitimi veriliyor. 2019’dan bu yana süren projede şu anda 195 öğrenci aktif olarak eğitim alıyor" dedi.

Manisa’da ilk ve tek Tasavvuf Musikisi Topluluğu

Merkez bünyesinde 7 yıllık bir çalışma sonucunda profesyonel bir Türk Tasavvuf Musikisi topluluğunun oluşturulduğunu da belirten Temur, "Musaffa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Manisa’da ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Yerelde, yurt içinde ve yurt dışında programlarına devam ediyor. Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte bir proje" ifadelerini kullandı.

Kurumlar arası iş birliğine teşekkür

Projelerin kurumlar arası iş birliğiyle yürütüldüğünü vurgulayan Temur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen kurs yöneticisi ve Gençlik Merkezi sorumlusu Mukaddes Dilbaz’a da özel teşekkürlerini iletti.

Öğrencilere kalem hediye etti

Ziyaretin sonunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, merkezde eğitim alan öğrencilere birer kalem hediye etti. Uğurelli’nin merkezde yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığı ve projeleri övgüyle değerlendirdiği ifade edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresunda Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi Önceki Haber

Giresunda Düzensiz Göçle Mücadele Koordi...

Başkan Gençay: Esnafımızın emeğini koruyacağız Sonraki Haber

Başkan Gençay: Esnafımızın emeğini koruy...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar