18 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

TÜİK verileri açıklandı: Adana göç veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK verileri açıklandı: Adana göç veriyor
Abone ol
Türkiye Istatistik Kurumu (tüik) Verilerine Göre Adana, Son Dönemde Aldığından Daha Fazla Göç Vererek Dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Adana, son dönemde aldığından daha fazla göç veriyor. Kente 49 bin 680 kişi gelirken, 55 bin 959 kişi ayrıldı. Vatandaşlar kentten kaçışın en büyük nedeni olarak aşırı sıcakları, çevre kirliliğini ve belediye hizmetlerinin yetersizliğini gösterdi.

TÜİK’in son açıkladığı göç istatistikleri Adana’daki göçü gözler önüne serdi. Verilere göre şehre gelen kişi sayısı 49 bin 680’de kalırken, 55 bin 959 kişi yaşamını başka illerde sürdürmek üzere Adana’yı terk etti. Sıcak havadan bunalan ve kentin bakımsızlığından dert yanan vatandaşlar, yetkililere sitem etti.

"İnsanlar artık yaşamak istemiyor, Adana sahipsiz"

Adana’nın sahipsiz olduğunu belirten Canpolat Gürser, "İnsanlar artık Adana’da yaşamak istemiyor. Sebep ne? Görüyorsunuz, su içinde kaldım, hava 50 derece. Bir de Adana sahipsiz; çöp var, belediye Adana ile ilgilenmiyor. Sadece bu da değil, Adana Demirspor, Adanaspor gibi takımlarımız bile ligde zor durumda. Hava durumlarında bile bazen Adana’yı göremiyoruz. Aşırı derecede sıcaklık var ve ortada hiçbir şey yok. İnsanlar bundan dolayı göç ediyor" ifadelerini kullandı.

"Sokaklarda temizlik yok, ben de göç ederim"

Bahri Azkırak ise, "Adana’da belediye yollara sahip çıkmıyor. Millet neden Antalya’ya, Mersin’e, yazlıklara tatil yapmaya gidiyor? Adana’da her caddede izmarit var, pet şişe var. Doğal çevreye çiçek ekiyorlar ama bir tane bile su veren yok. Atatürk Caddesi’ni, İnönü Parkı’nı gezin, yollar hep pislik içinde, kimse yoldan geçemiyor. Şahsen sorarsanız ben de Adana’dan göç ederim. Adana’da ne var ki" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rahim ve mesane sarkmalarında erken tedavi uyarısı Önceki Haber

Rahim ve mesane sarkmalarında erken teda...

Erzincan merkezli dolandırıcılık operasyonu: 120 kişi 1 milyon liradan fazla dolandırıldı Sonraki Haber

Erzincan merkezli dolandırıcılık operasy...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar