27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

TKDK Bayburt İrtibat Ofisi hizmete girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKDK Bayburt İrtibat Ofisi hizmete girdi
Abone ol
Tkdk Bayburt Irtibat Ofisi Hizmete Girdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bayburt İrtibat Ofisi hizmete girdi, irtibat ofisinin bugün açılışı yapıldı.

Bayburt Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasında kurulan TKDK Bayburt İrtibat Ofisi, il protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. Ofisin gezilmesinin ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonuna geçilerek burada Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri IPARD III tanıtım programı gerçekleştirildi.

İrtibat ofisi açılışı ve IPARD III tanıtım programında konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Çiftçi kardeşlerimizin hayvan ahırı, besi çiftliği, süt üretme ünitesi, araç ihtiyacı, tesis yatırımı gibi destekleri alabilmeleri için proje yazmaları gerekiyor, onun da bir tekniği var. Proje yazma kısmı, sürecin en zor aşaması. Bizler sizlere yardımcı olalım çiftçilerimizi, proje yazan vatandaşlarımızı finanse edelim ama nihayetinde projeyi sizlere yazdıralım.

Biz öncelikle buradaki vatandaşlarımıza proje nasıl yazılır, para nasıl alınır bunu öğretmemiz lazım. Eğer burada el birliğiyle birkaç yıl işimize yoğunlaşıp çalışabilirsek, inanın çok büyük paralar alabiliriz. Eğer bu paraları alırsak, bu paralar hibe paraları, hibe destekleri. Bunun karşılığı yok. Borçlanma yok, vade yok. Sadece teknik açıdan bilmemiz gerekenler olacak.

Ben Bayburt’un, TKDK’nın ofisinden ciddi açıdan destek bulacağını ve TKDK’den çiftçilerimizin katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Biz birlik içerisinde inanıp, el verirsek Bayburt’un önümüzdeki yıllarda çok farklı yerlere geleceğine inanıyorum" dedi.

Vali Eldivan’dan sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ofisin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, "Bayburt, tarım ve hayvancılığın merkezlerinden biridir. Tarım ve hayvancılık konusunda kendi çapımızda bir takım başarıları yakalayan bir iliz.

Geçmişte özellikle hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı şehrimizde son yıllarda azalma olurken, devletimizin ortaya koyduğu bir takım programlarla canlanma olmuştur.

Şehrimizde bu işi gönülden yapan hemşehrilerimiz var. TKDK Bayburt ofisinin açılması sonucu buradaki arkadaşlarımızın yol göstermesiyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimiz bahsedilen fonlardan faydalanmalarını canı gönülden arzu ediyorum. Kırsal kalkınmanın sağlanmasıyla birlikte ilimize bir takım şeyleri kazandırmanın mutluluğunu yaşarız diye ümit ediyorum" sözlerini kullandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Mustafa Kılıç ise konuşmasında IPARD programlarından bahsederek, TKDK’nın işlev ve önemini anlattı. Bayburt’ta açılan TKDK irtibat ofisinin hayırlı olmasını dileyen Kılıç, ofisin verimli yatırımlara vesile olmasını temenni ederek, ofisin açılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul Sökedeki sağlık hizmetlerini yerinde incelediÖnceki Haber

Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul Sökedeki s...

Batan geminin mürettebatını arama çalışmaları 3. gününde de devam ediyorSonraki Haber

Batan geminin mürettebatını arama çalışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar