Türk Hava Kurumu Eskişehir Şubesi, MY Koleji öğrencilerine havacılık kültürü, THK’nın faaliyetleri ve Türkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi hakkında kapsamlı bir bilgilendirme programı gerçekleştirdi.
Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir Şubesi, üniversite öğrencilerinin ardından bu kez lise öğrencileriyle bir araya geldi.
Özel MY Koleji öğrencilerine, Türk Hava Kurumu’nun tarihi, kuruluş amacı ve günümüzde yürüttüğü faaliyetler slayt ve videolar eşliğinde anlatıldı.
Programda konuşan THK Eskişehir Şube Başkanı Gökhan Çalışkan, Türk Hava Kurumu’nun Türkiye’de havacılık kültürünün gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Çalışkan konuşmasında, “Bugün burada siz değerli öğrencilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgi duymalarını, araştıran, üreten ve geleceğin teknolojilerini geliştiren bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz.
Türk Hava Kurumu olarak düzenlediğimiz eğitimler, seminerler ve sosyal etkinliklerle havacılıkla tanışmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
THK’nın geçmişte olduğu gibi bugün de eğitim, sportif havacılık faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Çalışkan, özellikle gençlerin havacılıkla tanışması açısından Türkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nin Eskişehir için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Çalışkan, merkezin sunduğu eğitim ve uygulama imkânlarının öğrencilerin ufkunu genişlettiğini, havacılık kültürünün gelişmesine katkı sağladığını ve geleceğin pilotları ile havacılık profesyonellerinin yetişmesine destek olduğunu söyledi.
Ayrıca Eskişehir’in havacılık alanındaki güçlü kimliğini pekiştiren bu merkezin gençler için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda MY Koleji Kurucu Temsilcisi Süleyman Reyhan’a, okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Çalışkan, programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Etkinlik, öğrenciler ve katılımcıların Türk Hava Kurumu faaliyetlerine ilişkin sorularını yöneltmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Yorum Yazın