17 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tatar, Kıbrıs Barış Harekatından dönen uçakların indiği yerden paylaşım yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatar, Kıbrıs Barış Harekatından dönen uçakların indiği yerden paylaşım yaptı
Abone ol
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (kktc) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan Dönen Uçakların Indiği Yerden Paylaşım Yaparak, "gelincik Tarlası Gibiydi Kayseri" Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan dönen uçakların indiği yerden paylaşım yaparak, "Gelincik tarlası gibiydi Kayseri" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen KKTC 5. Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kıbrıs’a ilk paraşütçüleri atan uçakların iniş noktası olan Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi önünde fotoğraf çekindi. Üzerindeki milli takım formasıyla ters duran uçağın önünde fotoğraf çekinen Tatar, tarihi bir anekdot ile beraber bu kareyi paylaştı.

Tatar, "Kayseri’den hepinize iyi sabahlar. 20 Temmuz 1974 günü Ankara Etimesgut üssünden gelen C-47 kargo uçakları sabah Kıbrıs’a ilk paraşütçüleri attıktan sonra şu an bulunduğum yerde bulunan Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Fabrikasının toprak pistine indiler. O uçaklar Kıbrıs Barış Harekatının hava indirme ayağını başlatan uçaklardı. Kayseri’deki Erkilet üssünde C-130 ve C-160’ların iniş kalkış ve yükleme işlemleri sürüyordu. Etimesgut Üssünün uçakları görevlerini yaptıktan sonra buraya inerken altlarında Türk bayraklarıyla kaplı bir Kayseri gördüler. Gelincik tarlası gibiydi Kayseri. Hava İkmal pistine indiklerindeyse çiçeklerle karşılandılar. Kayseri halkı hava ikmal nizamiyesine kavun, karpuz ve mevsim meyvelerini yığmışlardı. Şuan bulunduğum yerde hava ikmalin bahçesinde Kayserililer ikramlarıyla ve görevlerini başarıyla yapmış olmanın gururuyla Kıbrıs Barış Harekatını başlatmışlardı" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teleferikte kahvaltı keyfi Önceki Haber

Teleferikte kahvaltı keyfi

Kaymakam Titiz yangın bölgesinde yapımı süren konutları inceledi Sonraki Haber

Kaymakam Titiz yangın bölgesinde yapımı...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar