160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sinopun yüksek köylerinde kar 2 metreye yaklaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinopun yüksek köylerinde kar 2 metreye yaklaştı
Abone ol
SİNOP’UN YÜKSEK RAKIMLI KÖYLERİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR. KARIN YÜKSEKLİĞİ YER YER 2 METREYE ULAŞIYOR.

Sinop’un yüksek rakımlı köylerinde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.


Sinop’un yüksek rakımlı köylerinde zorlu kış şartları günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İnsan beline ulaşan kar yüksekliği, yer yer 2 metreye çıkıyor. Bin 300 rakımlı Sazlı köyünde vatandaşlar evlerinin önündeki karı temizleyerek yol açmaya çalışıyor.


Sazlı köyünde yaşayan Sedat Yılmaz, 1 ay öncesine kadar hayvanlarını merada otlattıklarını ancak şimdi ise evlerinden çıkmakta zorlandıklarını belirterek, “Günlerdir kar yağışı gece-gündüz etkili oldu, yollarımızla evlerimizin önü kapandı. Köylüler olarak evlerimizin önünü temizliyoruz, yol açmaya çalışıyoruz. Bu bölgede kış şartları zor geçiyor. Şu anda kar belimize kadar çıktı” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göynükte 1 metreye yakın buz sarkıtları oluştuÖnceki Haber

Göynükte 1 metreye yakın buz sarkıtları...

Doğu Karadenizde 759 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyorSonraki Haber

Doğu Karadenizde 759 köy ve mahalle yolu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar