24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.574
EURO34.8938
ALTIN2437.0

SEO Hakkında Merak Edilenler İçin: SEO 101 Kitabı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEO Hakkında Merak Edilenler İçin: SEO 101 Kitabı
Abone ol
SEO Hakkında Merak Edilenler İçin: SEO 101 Kitabı

SEO Hakkında Merak Edilenler İçin: SEO 101 Kitabı

 

SEO hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin SEO’nun ne olduğunu uygulamalı bir şekilde öğrenmesi amacıyla Atalay Sidar tarafından kaleme alınan SEO 101 Kitabı sektörün son derece önemli bir ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılamaktadır. SEO 101 Kitabı son derece etkili bir kaynaktır. SEO 101 Kitabı, SEO’nun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını her seviyeden kişinin anlayabileceği şekilde anlatır. İçeriği ve tarzı değerlendirildiğinde bu kapsamdaki nadir kitaplardan biri olma özelliğine sahiptir. Çünkü SEO 101 Kitabı ile SEO’nun en ince ayrıntısına kadar öğrenilmesi mümkündür. Bu yüzden SEO kitabı kendisini SEO alanında geliştirmek isteyen kişilerin başvurduğu ilk ve en önemli kaynak olarak kabul edilir.

 

SEO 101 Kitabı yeni nesil bir SEO kitabı olarak 2018 yılında yayınlanmıştır. SEO kitabının en önemli özelliklerinden biri Google algoritmaları ile uyumlu olarak hazırlanmasıdır. Böylece SEO kitabı okuyucularına sadece Google algoritmaları hakkında değil hosting ve domain seçimi, site kurulumu, site içi ve site dışı SEO çalışmaları başta olmak üzere pek çok farklı alanda katkı sağlar. Ayrıca bu çalışmaların nasıl yapılacağını uygulamalı olarak da gösterir. Bu aynı zamanda kişiin SEO çalışmalarını nasıl yapması gerektiğini öğrenmesi anlamına gelir. SEO kitabı yeni bir projeye başlayacak olan kişilerin neler yapması ve neler yapmaması gerektiğini uygulamalı ve her seviyeye uygun olacak şekilde anlatır. Bu da SEO alanında çalışmak isteyen kişiler önemli bir avantaj sağlar.

 

SEO Hizmetlerine Gösterilen İlgi Artıyor

 

Web sitelerinin arama motoru sıralamalarındaki yerini iyileştirmeyi amaçlayan uygulamalar SEO olarak adlandırılır. SEO temelde internet ya da web pazarlamasının bir alt kümesidir. Birincil amacı ise daha büyük bir hedef kitle oluşturmak için arama motoru sonuçlarında üst sıralarda listelenmesini sağlamaktır.

 

Arama motoru sıralama algoritmaları, belirli bir arama sorgusu için en ilgili web sayfası içeriğine karşılık gelen ilk on arama sonucuna yerleştirecek şekilde web sayfalarına öncelik vermeye çalışan karmaşık bir filtre olarak hizmet verir. Arama motoru optimizasyonu her ne kadar karmaşık bir hizmet ya da süreç olsa da web sitelerinin görünürlüğü başta olmak üzere pek çok açıdan hayati önem taşır. İşletmelerin çevrimiçi varlık oluşturması, mümkün olan en üst düzey görünürlüğe ve tanıtıma sahip olması için faydalanılabilecek en etkili yöntem bir web sitesine sahip olmak ve etkili SEO çalışmaları yürütmektir.

 

Diğer yandan sadece bir web sitesine sahip olunması yeterli değildir. Web sitelerinin görünürlüğünü artırmak için gerekli adımları atmak ve daha yüksek organik site trafiğini hedeflemek birincil önceliktir. Bunun için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çok sayıda ilgili ve kaliteli çevrimiçi içerikler geliştirmeye ve yayınlamaya özen göstermektir.

 

Arama Motorları Web Sitelerini Nasıl Listeler?

 

Arama motorları kullanıcıların girdiği herhangi bir arama sorgusuna yönelik olarak en ilgili sonuçları almalarını sağlamak üzerine tasarlanmıştır. Bunu yapabilmek için web sitelerini ve sayfalarını her anahtar kelime özelinde tararlar. Arama motorlarında her bir arama sorgusu için hangi sonuçların görüntüleneceğini belirleyen karmaşık bir algoritma çalışmaktadır.

 

Arama motoru denilince akla ilk olarak Google gelir ki küresel arama motoru pazarında %92 civarındaki payıyla bu son derece doğaldır. Bu yüzden SEO çalışmaları çoğu zaman Google arama motoru algoritmaları göz önünde bulundurularak yapılır. Bu yüzden SEO hizmeti veren SEO ajansları Google arama motoru algoritmalarını en iyi şekilde anlamalıdır. Simur Digital alanının uzman ismi olarak Google algoritma değişikliklerini ve dinamiklerini yakından izlemekte ve en doğru SEO stratejileriyle hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Google kullanıcılarına en iyi arama deneyimini sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle önceliği kullanıcılarına yaptıkları arama sonuçları ile ilgili olarak en kısa süre içinde en alakalı sonuçları sağlamaktır. Google faydalı arama sonuçları sunan bir arama motoru olarak kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları arama hizmetine güvenmesinde ve aldıkları sonuçlara değer vermesinde son derece önemli bir rol üstlenmektedir.

 

SEO Stratejisi Farklı Unsurları Kapsar

 

Tüm pazarlama stratejilerinde geçerli olan kural, SEO için de aynıdır. Diğer bir deyişle SEO’da da ilk adım planlamadır. SEO genellikle uzun vadede sürdürülebilir bir gelir elde edilmesini sağlama özelliğine sahiptir. SEO stratejisi oluşturmak için atılması gereken ilk adım, web sitesini optimize etmek için gereken adımları atmaktır. Doğru planlamanın ve doğru yöntemleri uygulamanın sonucu web sitelerinin organik trafiğinin artırılması, daha fazla potansiyel müşteriye ulaşılması ve marka bilinirliğinin güçlendirilmesidir. Ayrıca SEO potansiyel müşterilerin satışa dönüşmesine ve müşteri edinme maliyetinin azaltılmasına yardımcı olur. Bu faydaların elde edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta SEO hedeflerinin, markanın makro hedefleriyle uyumluluğunu sağlamak olmalıdır.

 

SEO stratejisinin başarılı olabilmesi için ulaşılmak istenilen hedef kitle en iyi şekilde belirlenmelidir. Marka için ideal müşteriyi temsil eden hedef kitle mutlaka gerçek müşteri verilerin dayanıyor olmalıdır. Ayrıca SEO stratejisine başlanması ve oluşturulan SEO stratejisinin uygulanması için temel SEO araçlarından faydalanılmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü PKKdan Azeze roketli saldırı: 3 ölüÖnceki Haber

Terör örgütü PKKdan Azeze roketli saldır...

CEV Challenge Kupası: PTT: 3 - Tchalou: 0Sonraki Haber

CEV Challenge Kupası: PTT: 3 - Tchalou:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar