28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Savaş, “İktidar Partisi Belediyelerinin İşini Bile Ben Yapıyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savaş, “İktidar Partisi Belediyelerinin İşini Bile Ben Yapıyorum”
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne'de gerçekleştirdiği halk toplantılarında yoğun ilgi gördü.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne'de gerçekleştirdiği halk toplantılarında yoğun ilgi gördü.

Depremin ilk günlerinden itibaren sahalarda olduklarını ve yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Savaş, hükümetin Hatay'a geç geldiğini ve iş makinelerinin organizasyonsuzluk yüzünden engellendiğini savundu.

Savaş, "Depremi ve yaşanan bütün olumsuzlukları üzerimize atmaya çalışan bir iktidar var.

AFAD ilk beş gün vinçleri ve iş makinelerini şehrimize sokamadı. Cumhurbaşkanımızın Hatay için sarf ettiği sözler asla kabullenilemez.

Biz mahzun ve garip değiliz. 166 personelimizi ilk gün kaybettik. İlk beş gün kaderimizle baş başa kaldık. Biz de depremzede bir kurumuz.

Buna rağmen depremin ilk dakikalarından itibaren sahalarda çalıştık. Görevimiz olmayan birçok işe koştuk. İktidar sadece siyaset yaptı.

Bugüne kadar çalışmalarımıza devam ederken bize yardım etmediler. İktidar partisindeki belediyelerin işini bile ben yapıyorum" dedi.

Savaş, iktidarın yönetmeliğine göre belediyelerin depremzede kabul edildiğini ve yetkinin AFAD ve ilgili bakanlıklarda olduğunu da vurguladı.

Savaş, "Yıkım işlerinde Hataylı şirketler yok, burada halen rant peşindeler. İktidar sadece seçim zamanı vaat veriyor.

Tehdit ediyorlar ayrı partideyiz “Hatay ayağa kalkmaz” diye. Hataylılar bu sözlere boyun eğecek insanlar değil.

Korkmadan, yılmadan yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Hataylıların en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla konutlar yapılacağını açıklayan Savaş, "Kirada olan ve hak sahibi olmayan insanlarımıza öncelik vereceğiz. Kültürümüzü yaşatacak ve kaliteli, güçlü bir şehir kuracağız" dedi.

Rezerv alanı ve riskli alanlar ile ilgili de vatandaşların tedirgin olduğunu sözlerine ekleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, hasarlı evler ile ilgili de belirsizliklerin devam ettiğini ve insanların da mağdur olduklarını belirtti.

Başkan Savaş'a mahalle ziyaretlerinde CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Defne Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Özgün,

CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap,

CHP Defne ilçe başkanı Ozan Öfkeli, CHP Antakya ilçe başkanı Ümit Kutlu ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fedva Çekmecelioğlu eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hızlı tren çalışmasında göçük altında kalan 2 işçi hayatını kaybettiÖnceki Haber

Hızlı tren çalışmasında göçük altında ka...

Merzifonlu muhtar adayından mahalleliye 3 bin kahve fincanı takımıSonraki Haber

Merzifonlu muhtar adayından mahalleliye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar