27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

SANKO Okulları Bölge Finalinden altı birincilikle döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Okulları Bölge Finalinden altı birincilikle döndü
Abone ol
Sanko Okulları Tübitak Bölge Finalinden Altı Birincilikle Döndü

SANKO Okulları öğrencileri “55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri”nde altı bölge birinciliği ve iki bölge üçüncülüğü kazanarak önemli başarıya imza attı.

Adana’da düzenlenen bölge finallerinde, SANKO Okulları öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen, proje danışman öğretmeni Özgül Güner rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi bölge birinciliğine değer görüldü.

Miraç Umut Kaygısız, Mehmet Tuğra Şekeroğlu ve Zehra Sude Şaşuşağı, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Manyetik Nanopartiküllü Isı İleten Kumaş ile Entegre Edilmiş Sıcak Tutan Ceket Tasarımı” projesiyle, Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal da öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı için Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesiyle bölge birinciliği elde etti.

Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli, öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle, Betül Günaydın ve Öykü Cıkcık, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Biyoloji alanında hazırladıkları “Musca Domestica’nın Ontojenezinde Mikroplastik” projesiyle, Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven ise öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” isimli projesi bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

İrem Aydın, Yağmur Aydın ve Furkan Nadir Yıldız, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Suda Bulunan Ağır Metal Gideriminde Kondroitin Sülfat İçerikli Biyobozunur Flament Sentezi” projesi ile Selin Çelik, Kerem Çevik ve Ertan Emre Alageyik ise öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Karboksi Metil Selülozden Elde Edilen İletken Hidrojel ile Çevre Dostu ve Biyouyumlu Triboelektrik Nanojeneratör Tasarımı” projesiyle bölge üçüncüsü oldu.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 12 proje ile katıldıkları bölge finallerinde altı birincilik ve iki üçüncülük derecesi elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Asyalı, öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak, 27-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finallerinde başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trendyol Süper Ligde 30. hafta heyecanıÖnceki Haber

Trendyol Süper Ligde 30. hafta heyecanı

Yağma suçundan kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandıSonraki Haber

Yağma suçundan kesinleşmiş cezası buluna...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar