160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sakaryada geçmişin izlerine ışık tutan atölye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakaryada geçmişin izlerine ışık tutan atölye
Abone ol
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal Işler Dairesi Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Büyükşehir Akademi Eğitimleri Devam Ediyor. 6 Farklı Alanda Gerçekleşen Akademide Tarih Atölyesi Dersi Faik Baysal Kütüphanesi’nde Gerçekleştirildi. Prof. Dr. Haşim şahin’in Anlatımlarıyla Gerçekleşen Programda Islam Geleneğinde Farklı Dönemlerde Yaşayan Sufilerin Aslında Aynı Mesajı Verdikleri Vurgulandı.

Sakarya Büyükşehir Akademi’de eğitimler devam ediyor. Tarih severlerin geçmişe dair meraklarına ışık tuttuğu Tarih Atölyesi ikinci haftayı da geride bıraktık. Prof. Dr. Haşim Şahin, "Hakikat bir, gidilecek yol bir. Menzil bir tane. Bin bir yoldan gidebiliyorsun. Meşrep farklı olsa da yol farklı olsa da hakikatte varacağın yer birdir" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi eğitimleri devam ediyor. 6 farklı alanda gerçekleşen akademide Tarih Atölyesi dersi Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Haşim Şahin’in anlatımlarıyla gerçekleşen programda İslam geleneğinde farklı dönemlerde yaşayan sufilerin aslında aynı mesajı verdikleri vurgulandı.

Prof. Dr. Haşim Şahin, "Ahmet Yesevi’de, Yunus Emre’de, Hacı Bektaş-ı Veli’de, İbnü’l-Arabi’de aynı şeyi söylüyor aslında. Zaten hakikat bir, gidilecek yol bir. Menzil bir tane. Bin bir yoldan gidebiliyorsun. Meşrep farklı olsa da yol farklı olsa da hakikatte varacağın yer birdir" diye konuştu. Osmanlı’da her selatin camisinin ilk hutbesini bir şeyhin okuduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, Osmanlı’da bu geleneğin Edebalı geleneği olduğunu vurguladı. Bu geleneğin Bursa Ulu Camii’nin açılışında Somuncu Baba’nın ilk hutbeyi okumasıyla sürdüğünü örnek gösterdi ve "Osmanlı’da hikmet ile irfan yan yanadır. İrfan her zaman öne geçer" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Özdoğan: Her zaman her şartta halkımızın yanındayızÖnceki Haber

Başkan Özdoğan: Her zaman her şartta hal...

Tasarruf alışkanlığı küçük yaşlarda aşılanıyorSonraki Haber

Tasarruf alışkanlığı küçük yaşlarda aşıl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar