17 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Batmanda yerli ve milli imkanlarla yapılan mekanik vantilatörlerin üretim tesisini ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Batmanda yerli ve milli imkanlarla yapılan mekanik vantilatörlerin üretim tesisini ziyaret etti
Abone ol
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Batman’da ‘biosys Medikal’ Tesislerini Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere dün gittiği Batman’da, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mekanik ventilatörlerin üretildiği ‘Biosys Medikal’ tesislerini ziyaret etti.

Bakan Memişoğlu’nun mekanik ventilatörlerin üretim süreçleri hakkında bilgi aldığı ziyaret sırasında Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne 304, Trabzon Şehir Hastanesi’ne 100 ve Rize Şehir Hastanesi’ne ise 87 adet mekanik ventilatör gönderildi. Bakanlıktan mekanik vantilatörlerle ilgili yapılan açıklamada ise, "Mekanik ventilatörler, TÜSEB koordinasyonunda ASELSAN, Baykar, Arçelik ve Biosys iş birliğiyle geliştirilmiş; TÜSEB öncülüğünde Biosys’in Batman’daki tesislerinde üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizin sağlık teknolojilerinde geldiği noktayı temsil eden yerli ve milli mekanik ventilatörler bugüne kadar 45 ülkeye ihraç edilmiştir. Hali hazırda; dünya genelinde 14 bin 500, ülkemizde ise 7 bin 500’ü aşkın yerli üretim solunum cihazı aktif olarak kullanılmaktadır" ifadeleri yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin'de düğün konvoyunda yolu kapatan 7 sürücüye 695 bin 862 lira ceza Önceki Haber

Mersin'de düğün konvoyunda yolu kapatan...

Nilüfer'de Çalı Mehmetçik Parkı açıldı Sonraki Haber

Nilüfer'de Çalı Mehmetçik Parkı açıldı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar