20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Rizede yayla yollarında 5 metrelik kar temizliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rizede yayla yollarında 5 metrelik kar temizliği
Abone ol
Rize’nin Yüksek Kesimlerinde Etkili Olan Kar Yağışlarının Ardından Ulaşıma Kapalı Olan Yayla Yollarında Kar Temizleme çalışması Devam Ediyor.

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışlarının ardından ulaşıma kapalı olan yayla yollarında kar temizleme çalışması devam ediyor.

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı birçok yaylaya ulaşımın aksamasına neden oldu. Bahar ayının gelmesiyle yaylalara çıkacak olan vatandaşlar için Rize İl Özel İdaresi tarafından seferber olundu. Kurulan ekiplerle yayla yollarında yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığına karşı temizleme çalışması başlatıldı. Ulaşıma kapalı olan yaylalardan biri olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Elevit Yaylası’nda da ekiplerin çalışmasıyla yol yeniden ulaşıma açıldı. Zorlu hava koşulları nedeniyle Elevit yoluna düşerek güzergâhı kapatan çığ kütleleri birer birer temizlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Zil Kale Muhtarı Naci Aydın, bölgede hem doğal afetlerin hem de yaban hayatının oluşturduğu risklere karşı erken önlem aldıklarını belirterek "Vatandaşlarımızın güvenliği için sahadayız. Çığ nedeniyle kapanan yolları açtık, gerekli tüm kontrolleri sağladık" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geyik sürüsü amatör kameraya yansıdı Önceki Haber

Geyik sürüsü amatör kameraya yansıdı

Menteşede çiftçiye uygulamalı eğitim Sonraki Haber

Menteşede çiftçiye uygulamalı eğitim

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar